Місто отримало кредитний рейтинг "uaBBB+" і рейтинг інвестиційної привабливості "invA-".

Київ. 10 липня. УНІАН. Місто Біла Церква (Київська область) отримав результати незалежної оцінки міста від агентства IBI Rating Agency, де вказано, що він є досить кредитоспроможним та інвестиційно привабливим.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив директор муніципального департаменту IBI Rating Agency Дмитро Задесенець.

Згідно з проведеною оцінкою, місто отримало кредитний рейтинг "uaBBB+" і рейтинг інвестиційної привабливості "invA-".

"Цей кредитний рейтинг (кредитний рейтинг «uaBBB+" - УНІАН) визначається за національною рейтинговою шкалою, що затверджена Кабінетом міністрів, і він означає, що місто є досить кредитоспроможним, - відзначив Задесенець. - Наступний рейтинг - рейтинг інвестиційної привабливості, який ми оцінюємо з точки зору інвестиційної привабливості, стану управління, стану пропозиції, контакту з інвесторами, інфраструктури, екології... Ми оцінили, що даний рейтинг є високим - "invA-". Це означає високу інвестиційну привабливість".

Він відзначив, що кредитний рейтинг Білої Церкви такий самий, як і у Тернополя, а інвестиційної привабливості - на рівні Сум і Тернополя.

"Даний рейтинг - крок вперед для нашого міста. Ми постійно працюємо над поліпшенням інвестиційного клімату в Білій Церкві. У 2016 році міською радою була ухвалена "Стратегія інвестиційного розвитку Білої Церкви", де головним пріоритетом став розвиток бізнесу, розвиток, зокрема, малого та середнього бізнесу", - сказав мер Білої Церкви Геннадій Дикий.

Мер відзначив, що зовсім недавно в Білій Церкві було відкрито два нових сучасних заводи.

"Запрошуємо інвесторів до нашого міста. Ми відкриті й готові до співпраці", - наголосив мер.

Також IBI Rating Agency повідомило, що такі рейтинги мають приблизно 20 міст України.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури України планує до 2020 року створити Міжнародний аеропорт "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень, а також забезпечити розвиток сучасного центру технічного обслуговування і ремонту повітряних суден.

Довідка УНІАН. Біла Церква - місто в Україні, значний економічний, культурний і освітній центр Київської області, розташований в 80 км на південь від Києва на річці Рось. Найбільше місто Київської області за населенням - 209,176 тис. осіб (станом на 1 січня). У місті на даний момент працює понад 50 великих підприємств різних галузей.