Організатори очікують, що у заході візьмуть участь близько 1 тис. осіб.

Київ. 5 липня. УНІАН. 15 липня на автодромі "Чайка" у селі Петропавлівська Борщагівка Київської області відбудеться перший Петропавлівський півмарафон, на який вже зареєструвалися понад 500 учасників.

Про це організатор та президент бігового клубу Sport club «Scientist» («Науковець») Андрій Блануца повідомив на прес-конференції в УНІАН.

"Уже на всі дистанції на сьогоднішній день більше 500 учасників зареєструвалися. Наша мета була - зібрати на перший раз тисячу учасників. Але, як показує динаміка, у нас кожного дня реєструється більш як 50 учасників. У нас залишилося 9 днів до 15 числа. Помножимо на 50-60 учасників - і от ця тисяча буде", - заявив він.

За словами Блануци, крім основної дистанції довжиною 21 км, передбачена також участь в забігах учасників різних вікових груп на 10 км, 4,5 км та 4,5 км (скандинавська ходьба), 2 км (благодійний Eco Challenge Run), 2 км (юніори).

Також організатор повідомив, що спортсменам буде надано один з найкращих в Україні "стартових пакетів".

"Кожен на фініші отримає гарну дизайнерську медаль фінішера. Перші 200, хто зареєструвався на півмарафонську дистанцію, отримають по біговій кепці", - сказав Блануца.

«Додаткові опції - за символічну ціну ми пропонуємо бігову футболку, бігову кепку. У нас будуть брендовані браслети, офіційний магніт пробігу, гарно облаштоване стартове містечко», - додав він.

За словами організатора, на фініші кожен учасник забігу отримає банан, яблуко та воду.

Блануца зазначив, що організований сільрадою Петропавлівської Борщагівки і біговим клубом "Науковець" за підтримки благодійного фонду Володимира Продивуса легкоатлетичний захід надасть біговому руху в Україні новий стимул для розвитку.

"Ми вперше проводимо такий півмарафон, який дасть розвиток біговому руху в Україні. Він останніми роками розвивається, динамічно розвивається. Але наш півмарафон надасть нового стимулу і розвитку", - сказав він.

Організатор уточнив, що особливістю цього півмарафону є його проведення не в обласному центрі, як зазвичай в Україні.

Водночас меценат Володимир Продивус підкреслив, що популяризація всіх видів спорту та масової фізкультури повинна бути на першому місці.

"Ми - за масову фізкультуру. Ми за те, щоб вся нація була здоровою", - наголосив він.

"Статистика сьогодні каже про те, що дитячий алкоголізм в Україні - на першому місці в Європі. Ми кажемо про те, що це вже трагедія. Тому нам потрібно все зробити для того, щоб все таки популяризація всіх видів спорту, масової фізкультури була на першому місці", - додав Продивус.

Разом з тим, представник фонду мецената Олексій Кириленко повідомив, що після проведення цього півмарафону протягом року планується ще три забіги.

"Потім восени буде другий марафон. Цей вже, ми сподіваємося, буде мати статус "бронзового" марафону. Потім - "срібний" і "золотий" - приблизно через рік", - зазначив він.

Перший Петропавлівський півмарафон відбудеться 15 липня на автодромі «Чайка». Метою проведення півмарафону є популяризація здорового способу життя, сприяння розвитку фізичної культури і спорту, залучення широких мас населення до формування високого рівня оздоровчої фізкультури і спорту. Півмарафон організовується у співпраці бігового клубу Sport club «Scientist» і мецената та благодійника, президента Федерації боксу України Володимира Продивуса. Подія приурочена до Дня Петра і Павла, а також до 100-річчя написання П’єром де Кубертеном оди «О спорт, ти - мир».