Ліщенко сподівається на професійне розслідування злочину, під час якого загинув його водій.

Київ. 5 липня. УНІАН. Президент Федерації боксу Києва Кирило Шевченко закликав правоохоронні органи знайти замовників замаху на віце-президента федерації Олександра Ліщенка, що стався під Києвом у ніч із 3 на 4 червня.

Про це Шевченко заявив на прес-конференції в УНІАН.

"Я б хотів звернутись до правоохоронних органів, до всіх служб, щоб вони серйозніше включились у процес і знайшли замовників і тих, хто це зробив. Я дуже прошу і вимагаю, щоб вони знайшли цих людей, щоб ті відповіли за законом", - заявив він.

При цьому Олександр Ліщенко підкреслив, що розраховує на професійне розслідування цього злочину.

"Я сподіваюсь на роботу професіоналів у цьому розслідуванні. У пригоді, в якій загинув мій водій, Максим Ковтуненко, має бути професійне розслідування, і я переконаний, що лише слідство і суд дасть визначення цьому злочину", - сказав він.

Також Ліщенко заявив, що йому невідомі мотиви замовників цього злочину.

Водночас віце-президент Федерації боксу Києва Володимир Микуленко підкреслив, що федерація не має ніякого відношення до криміналітету, а замах не має нічого спільного з темою спорту.

"Скрізь в інформджерелах використовувались терміни "Київська Федерація боксу", "кримінальний авторитет" або "кримінал". Ми Олександра Васильовича знаємо, перш за все, як депутата Київської міської ради, як кандидата в депутати Верховної Ради. Як людину, яка зробила величезний внесок у розвиток нашого спорту - і в місті Києві, і в інших містах та областях", - заявив він.

"Федерація боксу міста Києва та криміналітет, і цей замах, який стався на Олександра Васильовича, це нічого спільного не має зі спортом", - додав Микуленко.

Як повідомляв УНІАН, у ніч із 3 на 4 червня у селі Гореничі під Києвом розстріляли Range Rover, в якому перебував віце-президент Федерації боксу Києва Олександр Ліщенко. Внаслідок інциденту загинув водій - 23-річний Максим Ковтуненко.

Фото: https://photo.unian.net/ukr/themes/80690