Організатори закликали громадян долучатися до проекту з метою змінити життя в країні на краще.

Київ. 27 червня. УНІАН. В Києві представили Всеукраїнський народний проект «Національно-визвольний інформаційний простір», мета якого полягає у розповсюдженні об'єктивної та правдивої інформації про стан справ у державі та у єднанні патріотів заради зміни життя в Україні на краще.

Відповідний проект на прес-конференції в УНІАН презентували представники Громадянського руху Народного опору «Україна, що бореться».

Генеральний директор ТОВ «Українська мовна телекомпанія Столиця», заслужений працівник соціальної сфери Валентина Виноградова наголосила, що над проектом «Національно-визвольний інформаційний простір» відбувалася кропітка робота.

Вона зазначила, що на базі «Української мовної телекомпанії Столиця» було вирішено створити «громадський канал народного бачення». «Це люди, це суспільство. В жодному разі журналісти не підвладні, скажімо, олігархам і каналам», - сказала вона.

До участі у проекті запрошені інші невеликі мовні компанії з метою об’єднання зусиль для створення на ринку ЗМІ в Україні «національно-визвольного інформаційного простору обміну інформацією». Також до проекту долучилася американська корпорація USA Media Corporation.

«Сьогодні Україні саме такий простір потрібен, інформація перекручується, інформація подається неправдивою», - переконана Виноградова.

Вона додала, що пересічному громадянину важко зорієнтуватися в українському інформаційному просторі через великий об’єм інформації на різних ресурсах, в тому числі на відеохостингу Youtube, і висловила переконання, що цю ситуацію треба змінювати.

Крім того, за її словами, «невеликі мовні компанії в Україні не мають можливості взагалі про себе заявити», щоб про них знала широка громадськість.

Виноградова також зазначила, що патріоти, які брали участь у Революції гідності, сьогодні «розбіглися» по таборах різних олігархів. Вона висловила переконання, що патріоти повинні єднатися, а проект «Національно-визвольний інформаційний простір» створює для цього необхідні умови. «Ми ладні відкрити свої двері для будь-кого хто хоче змінити Україну за позитивним сценарієм на краще, щоб зупинити те свавілля, в якому ми сьогодні живемо, як в страшному сні», - наголосила вона.

Гендиректор ТОВ «Українська мовна телекомпанія Столиця» наголосила, що в Україні попираються права людини, а також першочергове право на життя. У цьому зв’язку вона зауважила, що, якби в Україні повністю дотримувалася положень Конституції, тоді країна стала би «центральною європейською державою у світі».

«Сьогодні система олігархів така, що в Україні немає середнього класу. Тільки середній клас може змінити ситуацію майбутнього України. Якщо цього класу немає, ніхто, ніякі патріоти та патріотисти цього класу зробити не можуть, а система зроблена так, що середній клас винищений. У нас є багаті і бідні», - заявила вона.

Також гендиректор ТОВ «Українська мовна телекомпанія Столиця» переконана, що не можна залишатися бездіяльним. «Якщо ми патріоти, ми маємо думати насамперед про свою країну і її майбутнє. І ми сьогодні пропонуємо всім, хто хоче бути журналістом, хто є журналістом, хто є юристом, адвокатом, долучитися до нашого «Національно-визвольного інформаційного простіру», - закликала вона.

Виноградова поінформувала, що в рамках проекту планується в кожному районному центрі та селі відкрити представництво для проведення журналістських розслідувань та дати відповіді на питання, що робити.

На її переконання, кожен громадянин, долучившись до проекту, отримає змогу змінити ситуацію в країні. Виноградова наголосила, що насамперед в Україні громадянам треба об’єднуватися. «Треба долучатися, розповідати про те, що відбувається в кожному районі, в кожному місті», - додала вона.

За її словами, люди мають право обрати народного президента згідно з Конституцією України. «Я хочу звернутися до всього українського народу, до людей, яким не байдужа Україна. Люди, ми сьогодні маємо шанс обрати народного президента. Не продаватися, не вестися на провокації», - заявила вона.

На її переконання, в кожній громаді мають знати, хто є лідером і кого треба підтримати. «Моя мета, ціль і задача: допомогти Україні встати з колін. Допомогти зібратися патріотам, а не розбігатися в різні сторони», - заявила Виноградова.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/80594