Голова правління організації відзначає, що санкції проти РФ можуть бути ефективнішими, якщо стосуватимуться, зокрема, не лише існуючих сфер, де діють обмеження, а й нових.

Київ. 21 червня. УНІАН. Російська Федерація активізувала спроби поставити під сумнів ефективність санкцій проти неї.

Як передає кореспондент, про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління "Майдану закордонних справ" Богдан Яременко.

"В рамках спільного проекту з "УКРОПом" ми ведемо щоденний моніторинг тенденцій в світовій політиці і безпеці, обороні. І, з нашої точки зору, на сьогодні активізувалися спроби ставити під сумнів політику обмежень, санкцій, проти дій Російської Федерації у світі. Тобто ми бачимо достатньо організовану, звичайно, вона організована Російською Федерацією, кампанію, яка ставить під сумнів ефективність санкцій", - заявив він.

"Це чисто спекулятивна, з нашої точки зору, сентенція чи теоретичний висновок", - додав Яременко.

За його словами, санкції - це єдиний політичний спосіб реагування держав, незгодних з мілітаристичним агресивним "путінським режимом".

"Навіть існуючі санкції, звичайно, є не лише ефективним стримуючим засобом, засобом, який примушує Росію платити значно більше, ніж вона коли-небудь збиралася і прогнозувала за свою агресію проти України. Але так само, звичайно, не можна зводити санкції лише до питань економічного тиску на Росію. Санкції - це єдиний спосіб реагування, політичний спосіб реагування тих держав, які незгодні з мілітаристичними агресивними режимами, як "путінський режим". Тому санкції важливі ще і як політичний символ, а не як лише як інструмент економічного чи політичного впливу на якусь державу", - сказав він.

При цьому голова правління "Майдану закордонних справ" відзначив, що санкції проти РФ можуть бути ефективнішими, якщо стосуватимуться, зокрема не лише існуючих сфер, де діють обмеження, а й нових.

"Звичайно, санкції можуть бути ефективнішими, якщо вони включатимуть в себе якісь додаткові елементи і в тих сферах, де вони вже застосовуються. Наприклад, порти. Наприклад, морські санкції, авіація або, скажімо, персональні санкції чи санкції проти підприємств... а також, якщо вони охоплюватимуть нові сфери", - заявив Яременко.