Зміни у формулі проведення етапів зроблять турнір видовищнішим і цікавішим для вболівальників, запевняють у FAU.

Київ. 20 червня. УНІАН. Цими вихідними стартує новий сезон чемпіонату України з шосейно-кільцевих перегонів, який цього року пройде в новому форматі.

Як передає кореспондент УНІАН, у 2018 році Автомобільна Федерація України (FAU) надала права на проведення чемпіонату команді організаторів громадської молодіжної організації «Майстер Карт Рейсінг Тім», керівником якої є заступник голови комітету кільцевих гонок FAU, багаторазовий чемпіон України з шосейно-кільцевих перегонів, бронзовий призер чемпіонату Європи, майстер спорту міжнародного класу Ігор Скуз.

Нова команда організаторів має намір відродити кільцеві гонки в Україні у новому форматі Ukrainian Touring Championship (UTC).

«Зміни у формулі проведення етапів пов'язані з необхідністю зробити змагання з шосейно-кільцевих перегонів видовищнішими і цікавішими для уболівальників», - зазначив  Ігор Скуз.

За його словами, раніше етап розтягувався на 2-3 дні, чому турнір втрачав «видовищність». Зараз глядачів у рамках етапу чекає одна «компактна» гонка, яка проходитиме в суботу.

«Окремо хочеться зазначити, що вперше чемпіонат України з шосейно-кільцевих перегонів транслюватиметься на загальнонаціональному каналі НТН. Розраховуємо, що це приверне до нашого виду спорту додаткову аудиторію», - сказав Скуз.

Він розповів, що гостей автодрому «Чайка», де цього року пройдуть всі чотири етапи чемпіонату України з шосейно-кільцевих перегонів, чекає низка сюрпризів, крім самої гонки. Зокрема, у всіх охочих буде можливість проїхати на «дрифт-таксі» (дрифт - майстерність керованого заносу автомобіля). На автодромі працюватимуть фуд-корти, де глядачі зможуть підкріпитися.

Актуальною проблемою для автоспорту України залишається відсутність альтернативних локацій для проведення змагань. Автодром «Чайка», розташований на околиці Києва, є поки що єдиним в країні. Організатори чемпіонату України, проте, розкрили плани на 2019 рік - проведення супервидовищних автомобільних гонок у центральних частинах великих міст - Дніпра, Одеси і Львова.

Щодо сезону-2018, то його перший етап відбудеться в суботу, 23 червня. Другий, третій і четвертий етапи змагань заплановані на осінь.