На підприємстві заявляють, що Борис Герман є волонтером і патріотом, та здивовані, що його звинувачують у посередництві у справі про замах на вбивство Бабченка.

Київ. 7 червня. УНІАН. Керівництво ТОВ «Українсько-німецьке спільне підприємство «Шмайсер» не пов’язує арешт свого виконавчого директора Бориса Германа зі спробою тиску на підприємство,  про це на прес-конференції в УНІАН повідомила директор підприємства Антоніна Капілян.

За її словами, спроби рейдерського захоплення підприємства тривають з 2015 року, і сьогодні керівництво відбиває ці атаки в судах, але не пов’язує спроби змінити власника підприємства з кримінальним провадженням стосовно Германа.

«Група рейдерів поступово була залучена до підприємства впродовж 2015 року. Пов’язувати спроби рейдерського захоплення з тим, що відбулося з Борисом Германом, і з тим, що зараз відбувається на підприємстві, шукати причину (арешту Германа - УНІАН) у спробі рейдерства, я б не робила таких заяв. Але я і не виключаю таку можливість. Тому не можу ні стверджувати, ні спростовувати», - сказала Капілян.

Антоніна Капілян акцентувала, що неправильним є називати Германа керівником чи одним із керівників підприємства, як це лунало в багатьох ЗМІ. За її словами, Герман був і є донині виконавчим директором, а основні його обов’язки - аналітика новинок ринку зброї. Інформацію про це він брав з відкритих джерел. «Назвати Бориса Германа керівником підприємства буде абсолютно неправильно, тому що його функції на підприємстві - дорадчий голос, і безпосередньо до керівництва підприємства він не має стосунку», - наголосила Капілян.

Також,  директор ТОВ «Українсько-німецьке спільне підприємство «Шмайсер» Антоніна Капілян  зазначила, що поза робочими стосунками знає Германа як волонтера і патріота, і здивована, що його звинувачують у посередництві у справі про замах на вбивство журналіста Аркадія Бабченка. «Борис Герман дійсно волонтер та патріот України. Ми познайомилися ще в 2014 році, коли обговорювали створення більш зручних і комфортних варіантів використання зброї на фронті», - сказала Капілян.

У свою чергу адвокат підприємства Ігор Іванов заявив: «Все ж таки для себе ми не бачимо зв’язку між справою Германа і проблемами  підприємства. Ми далекі від думки, що ті, хто організував переслідування нашого директора, провели через Генпрокуратуру якусь спецоперацію і затримали Бориса Германа. Це виглядає навіть смішно. Взаємозв’язку ми тут не бачимо».