Молитовне служіння заплановано в «Палаці спорту», а перед цим центром столиці пройде молитовна хода на підтримку сімейних цінностей.

Київ. 1 червня. УНІАН. Завтра у Києві пройде Національний день молитви за Україну, у програмі, зокрема, молитовна хода за сімейні цінності центральними вулицями Києва.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив головуючий у Раді Євангельських Протестантських церков України Василь Райчинець.

«Я запрошую завтра підтримати ходу за сімейні цінності і показати, що ми відстоюємо тільки ті сімейні цінності, які заклав Бог. Ходою ми хочемо продемонструвати, що відстоюємо ті сімейні цінності, які заклав Бог в основу сім’ї. Ми будемо відстоювати християнські цінності. Стартувати хода буде від Софійської площі об 11.00 до ВР, де ми звершимо молитву», - повідомив він.

Райчинець також зауважив, що у часи великих потрясінь та випробувань, український народ особливо потребує духовного єднання та спільної молитви. Саме тому, за його словами, віруючі з різних християнських церков та священнослужителі вирішили об’єднатись у спільному служінні, головна мета якого – молитва заради встановлення миру та справедливості, прощення та порозуміння, задля відродження та кращого майбутнього українського народу. Члени Духовної ради «національного дня молитви за Україну» розробили відповідну декларацію в якій викладені основні цілі, напрями та рекомендації щодо проведення молитовного служіння. Цей документ, за його словами, проголошує наміри християн України об’єднатись у молитві заради миру та кращого майбутнього для країни. Молитовне служіння відбудеться у «Палаці спорту» о 17.00.

У свою чергу президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант, сказав наступне: «» дуже багато прикладів, коли церква збиралась, молилась і відповідь була одразу. Я думаю, що нам потрібно думати за припинення бойових дій і за народ, який пережив це. Я вірю, що ці молитви, що ми звершували вже два роки і інші, вони почуті і відповідь прийде у свій час. Ми підтримуємо і раді з того, що завтра церкви об’єднаються і буде спільна молитва, щоб Господь явив свою любов та милість до українського народу».

У той же час старший єпископ Української церкви християн віри Євангельської Михайло Паночко висловив думку, що без праведного життя, не буде благословення для України.

«Національний день молитви – багатозначне слово, бо ми хочемо, щоб прийшов мир і було в Україні добре і це є благі наміри, але читаючи більше 50 років Біблію і досліджуючи її, знаходимо такі речі: якщо нація, держава відхиляється від Бога, вона втрачає божий захист і втрачає божий покров. Гріх і мир – речі несумісні. Нам потрібно донести всьому нашому суспільству, президенту, що без Бога та без праведного життя не буде благословення для України», - сказав він.

Міжнародний євангеліст , меценат (Великобританія) Девід Хасавей наголосив на тому, що українська влада, підтримує ідею національної молитви за Україну.

«Вчора я був на національному молитовному сніданку. Президент Петро Порошенко досить чітко дав зрозуміти, що він підтримує національний день молитви за Україну. Також він проголосив цей рік роком Біблії для України і це дуже добре», - сказав він.