Виставка проходила у канадському місті Ванкувер з 19 по 22 квітня цього року.

Київ. 30 травня. УНІАН. Галерея авторських робіт сучасного українського мистецтва «Гама» визнана найкращою галерею за результатами міжнародної виставки "Art! Vancouver-2018", яка проходила у Ванкувері з 19 по 22 квітня цього року.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомила арт-менеджер галереї авторських робіт сучасного українського мистецтва "Гама" Катерина Радченко.

«Це щорічна міжнародна виставка, на якій галерея авторських робіт «Гама» вперше представила сучасне українське мистецтво у виставковій залі Ванкувера, де були розміщені роботи понад 100 митців з усього світу. За підсумками журі наша галерея була нагороджена дипломом як краща галерея серед учасників виставки, а високий рівень професіоналізму наших майстрів вразив як митців, так і колекціонерів та просто поціновувачів прекрасного», - розповіла Радченко.

Вона також зауважила, що у галереї «Гама» представлені роботи більш як 50 сучасних авторів та митців з усієї України. Спільно з організаторами виставки у Ванкувері було обрано п'ятірку тих, хто мав змогу представити свої роботи на виставці.

Заслужений художник України Іван Пилипенко зазначив, що зворушений запрошенням взяти участь у виставці в Канаді.

«Я дуже зворушений, що мене запросили у Ванкувер з роботами. Взагалі я дуже зворушений тим, що такі люди, які звертають увагу на мистецтво, у нашій країні ще існують, бо у можновладців немає на це часу», - сказав він під час прес-конференції.

У свою чергу, власниця галереї авторських робіт сучасного українського мистецтва «Гама» Тетяна Баляліна наголосила на тому, що у галереї зібрані найкращі твори сучасних митців.

«Наші митці у своїх творах передають всю палітру емоцій, відчуттів , переживань. В цілому твори єднає один принцип, за яким постійно формується експозиція галереї – багатогранність нашого українського таланту, який базується на професійності. Також основним критерієм відбору творів для нашої галереї є емоційне наповнення робіт, і ми щасливі від того, що наші відвідувачі мають нагоду відчути те, що хочуть передати наші художники», - сказала вона.

Баляліна також наголосила, що галерея не обмежується лише експозицією робіт. Зокрема, у «Гамі» проходять майстер-класи художників, а також культурно-розважальні вечори.