На рівні з іншими дітьми у творчих конкурсах фестивалю приймуть участь діти-сироти, які також зможуть проявити свої здібності та таланти.

Київ. 30 травня. УНІАН. У рамках V міжнародного фестивалю «Славниця» відбудеться благодійна акція «Всі діти є діти», яку буде проведено на підтримку дітей-сиріт Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" (с. Сезенків, Баришівський район).

Про це на прес-конференції в УНІАН розповіла представник організаторів фестивалю Лілія Шеханіна, яка є президентом Міжнародного телевізійного фестивального руху «TV Start», на платформі якого проводиться фестиваль «Славниця».

Шеханіна повідомила, що фестиваль відбудеться 3 червня на території парку «Київська Русь» (с. Копачів, Обухівський район).

«Славниця» – це буде великий багатожанровий фестиваль дитячої творчості, який ми проводимо вже 5 років. Вперше цього року ми проводимо його з центром розвитку «Вірю в тебе» і з Духовною академією «Ісус Навин». І багато дітей, які будуть присутніми на нашому фестивалі – вони будуть присутніми на благодійні основі. Це діти-сироти, діти з обмеженими фізичними можливостями. І вони будуть працювати на рівні з усіма іншими дітьми, та зможуть проявити свої здібності та таланти у творчих конкурсах фестивалю», - сказала вона.

Діти-сироти, так само як і інші учасники фестивалю, отримають професійний відеозапис свого виступу і зможуть на свій розсуд використовувати його, можливо, для побудови подальшої кар’єри. Також фестиваль з виступами всіх дітей транслюватиметься на одному з телеканалів.

Ініціаторами акції стали студенти Духовної академії «Ісус Навин» та ГО «Центр розвитку дітей з особливими потребами «Вірю в тебе». Акція відбудеться за підтримки компанії ARDIS group.

Як зазначалось на прес-конференції, за статистикою в Україні наразі нараховується близько 71 тис. дітей-сиріт. Діти, які позбавлені батьківського піклування, найбільш схильні до бродяжництва, до небезпеки стати жертвами насильства, злочинів. Вони рано долучаються до наркотиків, алкоголю. Сирітство руйнує емоційні зв’язки дитини з навколишнім соціальним середовищем, зі світом дорослих і однолітків. 60% вихованців дитячих закладів мають хронічні патології і, переважно, це патологія центральної нервової системи.

Студент академії «Ісус Навин», громадський діяч, представник компанії ARDIS group Дмитро Голубков наголосив, що діти-сироти потребують уваги, і для них буде важливим отримати можливість проявити себе. За його словами, всі діти мають талант, але не всі мають можливість його розкрити.

«Проблема сирітства на даному етапі в Україні є дуже глобальною і дуже багато є нюансів, які треба вирішувати по цій темі», - наголосив він.

Голова Фонду «Зміни одне життя» Леонід Лебедєв, який займається опікунством дітей, веде роботу з сиротами та є багатодітним батьком, повідомив, що на сьогодні 106 тис. дітей проживає в інтернатних закладах, але з них тільки 6% є сиротами, яких можна всиновити чи віддати під опіку, а решта 94% – це так звані соціальні сироти, діти при живих батьках.

Він висловив переконання, що акція не тільки допоможе діткам з центру «Родина», але й нагадає суспільству про проблему, і, можливо, хтось задумається про можливість взяти у свою сім’ю дитину-сироту.