Переможців кінофестивалю буде оголошено 24 травня.

Київ. 21 травня. УНІАН. У Києві проходить міжнародний інтернет-кінофестиваль Independent Star на підтримку незаконно засудженого у Російській Федерації режисера Олега Сенцова.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила президент міжнародного інтернет-кінофестивалю Independent Star Олена Яремчук.

«Поштовхом до проведення цьогорічного кінофестивалю стало ув’язнення українського кінорежисера Олега Сенцова», - сказала вона. За словами Яремчук, цього року кінофестиваль робить акцент на соціальних роликах та на екології. Всі зібрані кошти під час заходів фестивалю підуть на підтримку Сенцова, додала Яремчук.

Організатори кінофестивалю поінформували, що цьогоріч було подано 600 робіт на розсуд журі, з яких 180 обрано та представлено на розсуд широкого загалу на сторінці кінофестивалю у соціальній мережі.

Серед заходів, які проходять в рамках фестивалю, зокрема, показ у Верховній Раді 22 травня фільму режисера Аскольда Курова «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова».

Як зазначила керівник студії UG Production Юлія Гончар, нагородження переможців фестивалю відбудеться 24 травня. «О 19.00 розпочнеться прохід по червоній доріжці. З 20.00 розпочнеться урочиста церемонія нагородження переможців у 10 категоріях. Зокрема, документальний фільм, найкраща короткометражка, найкраща реклама, найкращий нетрадиційний сюжет, найкращий актор, найкраща актриса, музичний кліп. Після урочистої церемонії нагородження переможців буде гала-концерт, де усі зможуть насолодитися творчістю наших артистів – не лише українських зірок, а й зірок міжнародного рівня», - сказала вона.