Також представники бізнесу написали відповідні звернення до ряду країн ЄС, аби ті ввели персональні санкції проти керівництва Київської міськдержадміністрації.

Київ. 15 травня. УНІАН. Київські підприємці підготували позови в суди до Київської міської державної адміністрації щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди на суму понад 500 млн грн за незаконні дії щодо знесення тимчасових споруд для ведення бізнесу.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили представники столичного бізнесу.

«Взагалі ситуація парадоксальна в тому, що влада вийшла за межі правового поля, а ми, перебуваючи в правовому полі, звертаємося до судів і намагаємося їх туди повернути», - сказав голова наглядової ради «Асоціації підприємств і підприємців Києва і Київської області» Олександр Мельник.

За його словами, представники малого і середнього бізнесу провели переговори з представниками Європейського Союзу щодо протидії корупційній складовій у владі і написали відповідні звернення до ряду країн ЄС, аби вони ввели персональні санкції проти керівництва КМДА.

«Щоб ці люди не мали допуску до іноземних інвестицій, аж до того, щоб ці люди не могли вільно пересуватися по території Європейського Союзу», - наголосив Мельник.

Як зазначила присутня на прес-конференції голова ради ГО «Всеукраїнський союз працівників торгівлі та послуг «Трудова співдружність» Лаліта Картозія, Київрада 14 вересня 2014 року ухвалила одіозне рішення №62/62, яким прирівняла малі архітектурні форми й тимчасові споруди для ведення підприємницької діяльності.

Це рішення, за її словами, розв'язало руки міській владі в плані знесення тимчасових споруди, а також нав'язало підприємцям договір пайової участі, коли бізнес повинен платити гроші в спецфонд місцевого бюджету без будь-яких гарантій, що тимчасова споруда не буде знесена. При цьому відсутність такого договору було однозначним приводом для знесення.

Картозія також повідомила, що наприкінці квітня Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким деякі пункти рішення Київради №62/62 визнавалися протиправними і недійсними. Зокрема, Департамент благоустрою Київської міської державної адміністрації позбавили повноважень приймати рішення про демонтаж МАФів за відсутності договору про пайову участь, а сам договір визнавався добровільним, а не примусовим, як і паспорт прив'язки.

«Виникає питання, навіщо стільки років влада нас «кошмарила», якщо вона знала, що цей договір добровільний? Чому стільки років влада демонізувала підприємців в очах громадськості, якщо сама ж навмисно вивела підприємців за межі правового поля? Владу треба притягнути до відповідальності за такі умисні незаконні дії», - наголосила вона.

Присутні на прес-конференції голова правління «Асоціації підприємств і підприємців Києва і Київської області» Ольга Коцько, підприємець Земфіра Торохтій і член громадської ради при Фонді держмайна Дмитро Качур закликали представників бізнесу, які постраждали від дій влади, приєднатися до ініціативи і подати позов до КМДА про відшкодування збитків.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/79717