Київ. 19 листопада. УНІАН. Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні стежить за спробою незаконного заволодіння шахраями активами інвестиційної компанії Foyil Capital Limited, що належить американському інвесторові Доріану Фойлу.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила аналітик економічного відділу посольства США Джоана Тай.

«Ми в посольстві моніторимо і стежимо за ситуацією», - сказала вона.

При цьому представник посольства США заявила, що на даний момент нічого не може повідомити про те, коли конфлікт навколо американської компанії може бути розглянутий на рівні посла США в Україні, президента і прем'єр-міністра України.

У свою чергу присутній на прес-конференції глава компанії Foyil Capital Limited Доріан Фойл звернувся з проханням до президента України посприяти в розслідуванні факту шахрайства на фондовому ринку і зазначив, що у разі відсутності реакції з боку керівництва країни, ця ситуація може стати негативним сигналом для іноземних інвесторів.

«Я розумію, що моя компанія не є найбільшим інвестором в економіку України, але й жахлива ситуація, яка зараз склалася навколо активів моєї компанії та її клієнтів, може стати негативним сигналом для інших іноземних інвесторів», - сказав Фойл.

Як повідомляв УНІАН, у поточному році на українському фондовому ринку розгорівся скандал щодо спроби незаконного заволодіння шахраями активами інвесткомпанії Foyil Capital.

У липні американський інвестор Доріан Фойл ухвалив рішення продати свою компанію Foyil Securities New Europe, що є ліцензованим українським брокером. Покупцем і директором став Олександр Смалій, а опосередкованим власником Сергій Голубицький. Після продажу Доріан Фойл продовжував обслуговувати рахунки в цінних паперах компанії Foyil Capital Limited.

Пізніше нові власники компанії незаконним шляхом привласнили дивіденди Foyil Capital Limited на суму майже 770 тис. грн. Крім того, шахраї вивели з компанії всі активи в цінних паперах, приблизна вартість яких становить більш як 1 млн. дол. Після цього вкрадені цінні папери і активи були перераховані на рахунки фізосіб і компаній, що знаходяться на непідконтрольній Україні зоні АТО.

Довідка УНІАН. Група компаній Foyil Group була заснована в 1996 році з відкриттям компанії з управління активами, направленої на фондові ринки Європи і світу в цілому. В квітні 1997 року був заснований Foyil Ukrainian Opportunity Fund із загальною сумою статутного капіталу у розмірі 50 мільйонів доларів США.

Група компаній через свої структурні підрозділи надає послуги управління інвестиційними і недержавними пенсійними фондами, консультаційні послуги у сфері злиття і поглинань компаній, здійснення процедури первинного розміщення акцій на біржі, а також здійснює розрахунки за операціями і надає послуги хранителя цінних паперів своїм клієнтам.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/52645

Звернення американського інвестора до Президента України на прес-конференції: