На конкурсі будуть представлені майже 40 проектів.

Київ. 26 квітня. УНІАН. У Києві 17 - 20 травня в рамках фестивалю «Ландшафтна весна 2018» відбудеться конкурс садів «Зелена віза в майбутнє».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила організатор заходу, директор журналу «Ландшафт і дизайн» Ольга Камолікова.

Відео дня

Вона акцентувала, що в Ботанічному саду ім. М. Гришка НАН України відбудеться «унікальна подія весни: шоу-конкурс садів «Зелена віза в майбутнє», який пройде в рамках щорічного фестивалю «Ландшафтна весна».

«Вперше в Україні буде продемонстровано, як українські фахівці ландшафтного дизайну бачать екологічні проблему світу і шляхи її вирішення», - сказала Камолікова і додала, що на конкурсі можна буде побачити майже 40 проектів, з них понад 15 інсталяцій-садів, що вийшли до фіналу і будуть змагатися за золоту, срібну та бронзову винагороди.

За словами організаторів, проекти фіналістів були відібрані міжнародним журі у відбірковому турі конкурсу. «Деякі роботи залишаться в Ботанічному саду і будуть відзначені спеціальними табличками з іменами тих, хто розробив і створив надзвичайні шедеври», - повідомила Камолікова.

Співорганізатор фестивалю, заступник директора Ботанічного саду ім. М. Гришка Микола Шумик зауважив, що «час проведення «Ландшафтної весни» в нас традиційний, і фестиваль проходить в дуже гарну пору року, так що можна прийти на фестиваль і помилуватися як рослинами, так і витворами наших ландшафтних архітекторів».

Титульним спонсором фестивалю стала компанія «Золотий мандарин Квадра», представник якої Василь Мацковський повідомив, що підприємство є «виробником №1 в Україні бетонних виробів методом вібропресування. Компанія професійно виробляє тротуарну плитку, стінові блоки, парканні камені, тротуарні і дорожні бордюри, елементи ландшафтного дизайну. Компанія працює на ринку України майже 10 років і за цей час зарекомендувала себе як надійний постачальник якісної продукції».