На 62-й сесії Комісії ООН зі статусу жінок вітчизняна делегація розповіла про жінок, які на мирній території будують власний бізнес, та про розвиток у селі жіночого приватного підприємництва.

Київ. 23 березня. УНІАН. Під час 62-ї сесії Комісії ООН зі статусу жінок українська делегація представила приклади долання українськими жінками з неурядового сектору викликів, з якими останнім часом стикнулася наша країна, та заявила готовність жіночих об’єднань України до плідної міжнародної співпраці.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили представниці української розширеної неурядової делегації на сесії Комісії, яка вперше брала участь у такому заході.

Як зазначила одна із членів делегації Наталія Делієва, українська делегація розповідала про приклади активних жінок з неурядового сектору в державі.

"Ми хотіли показати, що в Україні є жінки з громадських організацій – активні, яскраві, ініціативні, які прагнуть всією душею, всім серцем до покращення України не на словах, а на дії", - заявила вона.

"Я побачила, що Україну знають, Україну поважають. Але мені ще би хотілося, щоби її знали не тільки тому, що у нас війна або був Чорнобиль, а щоби вони її знали по успішності нашої країни", - додала Делієва.

Разом з тим, інша член делегації Оксана Соколова заявила, що метою делегації було представити світу справжній образ української жінки, яка прагне, зокрема, самореалізації та досягнення економічної свободи.

"У нас була одна мета делегації - представити світу українську жінку в тому образі, в якому вона реальна. Це не заробітчанка, це не жінка тільки з проблемами, це освічена, сучасна, працьовита жінка, яка прагне до миру, яка прагне до самореалізації і прагне досягти економічної, в тому числі, свободи", - сказала вона.

Члени делегації повідомили, що в рамках доповіді розповіли Комісії ООН про ситуацію із мінуванням сільськогосподарських земель в районах Донбасу; про жінок, які для порятунку від обстрілів вимушено покинули свої домівки і на мирній території здійснюють успішні кроки з побудови власного бізнесу та нового життя для своєї родини; про можливості після реформи децентралізації щодо головування жінок в об'єднаних територіальних громадах; окреслили перспективи мікрофінансування бізнесу жінок у сільській місцевості і розвитку там жіночого приватного підприємництва.

Також українська делегація продемонструвала фільм про 40-метровий прапор України, який створили жінки Краматорська для підняття духу жителів міста під час сепаратистського руху.

Довідково. 62-а сесія Комісії ООН зі статусу жінок (Commission on the Status of Women | UN Women (CSW) проходила 12-23 березня 2018 р. в штаб-квартирі ООН (Нью-Йорк, США). Вона була присвячена проблемам прав та можливостей сільських жінок та дівчат у світі. Сесія зібрала 8000 жінок з усього світу, які доповідали про шляхи вирішення проблем розширення прав жінок в їх країнах. Розширена незалежна неурядова делегація громадських діячок України вперше взяла участь у Сесії ООН. До складу делегації ввійшло 17 представниць різних регіонів України: Світлана Саламатова, Наталія Каплун, Тетяна Сосновська, Ольга Пасько, Юлія Герзаніч, Наталія Делієва, Оксана Соколова, Олена Палашек, Світлана Кудрявцева, Ілона Згурова, Світлана Чепелєва, Ганна Аладь’єва, Зоряна Олійник, Марина Гурь’янова, Ольга Іванова, Інна Міхно, Тамара Макарова.