Жінка згоріла живцем при пожежі в Інституті харчових технологій у Києві 27 вересня 2017 року.

Київ. 19 квітня. УНІАН. Родичі Лариси Чагарної, яка загинула при пожежі в Інституті харчових технологій у Києві 27 вересня 2017 року, вимагають об’єктивного слідства та встановлення причин трагедії.

Про це під час прес-конференції в УНІАН розповів керівник політичних та гуманітарних програм Центру суспільного розвитку «Інтер-акція» Валерій Фісун.

«Жінка загинула заживо у ліфті і ось минає 7-й місяць, але ніхто досі не може назвати причини трагедії. Родина довгий час чекала, коли нарешті хоч якась експертиза зробить висновок, але до цих пір так і не дочекалось», - сказав він.

За словами брата загиблої жінки, на сьогодні немає суттєвих результатів роботи відповідних служб та слідчих органів, які згідно з чинним законодавством проводять розслідування у кримінальному провадженні щодо трагічної загибелі його сестри.

«До цього часу відсутній висновок експертизи, не встановлена причина смерті моєї сестри, не з’ясована причина пожежі, керівництвом університету не оприлюднений акт внутрішнього розслідування, не названо та не притягнуто до відповідальності винних, не відшкодовано збитків потерпілій стороні», - наголосив він.

У свою чергу Фісун наголосив на тому, що за ініціативи профспілок та родини загиблої у січні цього року Головне управління держслужби праці у Київській області створило спеціальну комісію з розслідування цієї трагедії, але досі відсутня будь-яка інформація щодо її діяльності.

«Тому родина Чагарних вирішила звернутись до громадськості та журналістів з проханням посприяти у прискоренні роботи слідства та спецкомісії, бо у матері та брата загиблої складається враження, що керівництво ВНЗ цинічно намагається забути та замовчати цю трагедію», - сказав він.

Водночас мати загиблої Світлана Чагарна сказала: «Я хочу знати правду, як це було, і щоби цього не трапилось більше ніколи… Я хочу домогтись правди, але я зрозуміла, що всі проти мене. Експертиза - проти мене, пожежники - проти мене, криміналісти – проти мене, судмедексперти - проти мене. Слідство теж проти мене. Ми зі слідчим домовились зустрітись. Півроку не могли зустрітись. Він то скидає виклики, то просить передзвонити. Ми змушені були наймати адвоката, щоби потрапити до цього слідчого. Тому ми вважаємо, що єдина надія – на журналістів та на громадськість. Я прошу допомогти мені дізнатись правду».

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня 2017 року о 19:20 до рятувальників надійшла інформація про пожежу в Інституті харчових технологій у м. Київ на вул. Володимирська, 72. Займання на площі 30 кв. м було ліквідовано о 20:10. Під час гасіння пожежі рятувальники врятували чоловіка 1948 року народження.

Зважаючи на те, що під час гасіння пожежі будівля була знеструмлена, для перевірки та ліквідації наслідків 28 вересня до місця пожежі було направлено пожежно-рятувальний підрозділ, рятувальники виявили у ліфті обвуглені рештки людського тіла.

У ДСНС повідомили, що інформації стосовно перебування людей в приміщеннях у позаробочий час вогнеборцям не надавали.