Фестиваль відбудеться на території Державного музею авіації Національного авіаційного університету. 

Київ. 19 квітня. УНІАН. Восьмий за рахунком найбільший в Україні технічний фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand відбудеться з 27 квітня по 1 травня в Києві на території Державного музею авіації Національного авіаційного університету.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив прес-секретар фестивалю Володимир Мукан.

«Ми збираємося підтвердити звання нашого фестивалю як найбільшого технічного заходу і як міжнародного технічного заходу. Цього разу очікуємо понад 1000 машин. Ми кожен раз підвищуємо планку. Судячи з активності реєстрації на нашому сайті, цю планку ми подолаємо», - сказав він, відзначивши, що представники країн Балтії направили до Києва автовоз із ретроавтомобілями.

Присутній на прес-конференції один із організаторів фестивалю Вадим Навроцький повідомив, що фестиваль відвідає легендарний гонщик, 10-разовий чемпіон Радянського Союзу з ралі Стасіс Брундза.

Також Навроцький проанонсував демонстрацію єдиного в своєму роді півтораповерхового автобуса ЛАЗ 1994 року випуску. Свою ретротехніку на фестивалі представлять «Київавтодор» і «Київпастранс».

Як повідомив інший організатор фестивалю, керівник клубу технічної класики OldCarService Павло Лозовенко, цього року буде багато рідкісних автомобілів.

За його словами, глядачам буде представлено досить рідкісний автомобіль Oldsmobile Delta 1971 року випуску.

«Він цікавий конструктивно, він має подвійний дах, це було зроблено General Motors як експеримент для підвищення безпеки при перевороті автомобіля. У такому вигляді машина випускалася лише в 1971 році», - сказав він.

Також, за словами Лозовенка, відвідувачі фестивалю зможуть побачити рідкісний автомобіль Lloyd Arabella 1960 випуску.

«Ця марка входила до складу концерну Borgward. Lloyd - це мікролітражка класу приблизно, як наш «Запорожець», трохи більше за розмірами, але це автомобіль класу люкс. Він дуже нестандартної конструкції, машина передньомоторна, має опозитний чотирициліндровий двигун водяного охолодження, рейкове рульове управління. Для 1960 року ця дуже передова технологія. Кузов майже весь збирається на болтах, його можна практично весь розібрати», - відзначив Лозовенко.

Серед новинок фестивалю його організатори відзначили конкурс «Елеганції», що передбачає, що власники ретроавтомобілів одягнуться в костюми епох випуску їхніх машин. Вперше відбудеться дефіле дівчат у ретрокупальниках. Крім того, майстри з Дніпра продемонструють рідкісну техніку лудіння (обробка кузова оловом).

Довідка УНІАН. OldCarLand - найбільший в Україні технічний фестиваль ретроавтомобілів, який відбувається двічі на рік на території Державного музею авіації Національного авіаційного університету в Києві.