Столичний заклад є прибутковим підприємством та наразі обслуговує не лише фізичних осіб, й працівників понад 300 підприємств.

Київ. 5 квітня. УНІАН. Держпідприємство «Спеціалізована медико-санітарна частина № 18» проводить інформаційну кампанію із залучення нових пацієнтів у рамках проведення медичної реформи.

Про це головний лікар установи Андрій Корж повідомив на прес-конференції в УНІАН на тему: «Старт медичної реформи в Україні: успішний досвід роботи столичної держустанови без дотацій держави».

Корж зазначив, що заклад вже 15 років працює як державна установа, є прибутковим підприємством, не отримує дотацій від держави і виконує функції з медичного обслуговування на повному госпрозрахунку.

«В чому унікальність? Наша медсанчастина – це єдиний державний медичний заклад, який не використовує бюджетні кошти, а навпаки сплачує кожен рік до державного бюджету понад 2 млн грн податків, створюючи при цьому робочі місця. На сьогоднішній день ми не маємо заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків, обов’язкових платежів до бюджетів, за внесками до цільових фондів та платежів за комунальні послуги», - сказав Корж.

За словами головного лікаря, на цей час медустанова, крім фізичних осіб, обслуговує працівників понад 300 підприємств, установ та організацій з Києва та прилеглих районів. Серед них є, зокрема, держустанови та компанії з іноземними інвестиціями. Заклад має успішні результати співпраці зі страховими компаніями, наразі договори діють більш ніж з 15-ма страховими компаніями.

Корж пояснив привабливість співпраці для компаній та фізичних осіб тим, що заклад, який є державним, надає високоякісні медичні послуги за конкурентоздатними цінами.

Він також наголосив, що фінансова успішність і прозорість медичного закладу підтверджені незалежними аудиторами.

«Після Великодня, 11 квітня наша медсанчастина запрошує всіх бажаючих на прес-тур у наш державний заклад, і будемо раді, якщо наш досвід автономізації стане в нагоді для подібних медзакладів України в рамках розпочатої реформи медгалузі та для збереження здоров’я українського народу», - додав Корж.

Своєю чергою заступник головного лікаря з медичної частини Тетяна Яневська поінформувала, що за минулий рік медзаклад прийняв понад 30 тис. пацієнтів, а це в середньому 125 пацієнтів щодня.

Вона повідомила, що в медчастині функціонує 12 лікувально-діагностичних відділень, в тому числі 2 денних стаціонари – терапевтичний та гінекологічний. Є також хірургічне відділення, де роблять операції протягом одного дня. Для пацієнтів працюють відділення променевої діагностики, клініко-діагностична лабораторія з бактеріологічним відділом.

«Тобто для клієнтів ми маємо можливість запропонувати кваліфіковане обстеження в повному обсязі, лікування, оперативне лікування в межах одного дня з сучасним знеболенням», - запевнила Яневська.

За її словами, заклад надає широкий спектр медпослуг, в тому числі проводиться експертиза тимчасової непрацездатності хворих з видачею та продовженням листів непрацездатності. Також у санчастині можна пройти профілактичний медогляд і так звану «водійську комісію», оформити санітарні книжки тощо.

«У нас є сімейні лікарі і, крокуючи в ногу з сучасністю, ми працюємо над створенням реєстру пацієнтів, які мають бажання мати свого сімейного лікаря і підписати з ними угоди», - повідомила Яневська.

Як зазначалось на прес-конференції, заклад є відкритим для всіх бажаючих отримати медичні послуги, а також готовий ділитися своїм досвідом організації роботи.

Для участі у прес-турі необхідно зателефонувати до ДП «Спеціалізована медико-санітарна частина № 18» за тел. 050-23-199-63.