Громадськість вважає, що народ України має підтримати президента у цьому питанні.

Київ. 26 березня. УНІАН. Всеукраїнська громадська організація «Спілка громадських організацій України «Народна рада» вважає за необхідне консолідувати зусилля задля підтримки Верховною Радою рішень, необхідних для якнайскорішого досягнення миру в Україні.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявила голова правління ВГО «СГОУ «Народна Рада» Надія Лукашевич.

За її словами, на сьогодні склалася така ситуація в державі, що нам потрібно не допустити ще більших ускладнень.

«Ідуть Мінські перемовини. Я вам даю слово, що за місяць можна завершити війну, але при одній умові: є рішення Мінських угод про те, що і Брюссель, і Вашингтон, і українська влада підтримують це рішення. І Москва мовчить з цього приводу, тобто не заважає, але у нас у Києві у президента України не вистачає підтримки в парламенті. Тому нам треба буде на з'їзді поставити так питання, щоб народ України підтримав президента, і тільки тоді Верховна Рада зможе прийняти те, яку думку внесе президент у Раду, за яких умов повинна бути закінчена війна. І не потрібно нам посередників і тому подібне, це може бути закінчено за місяць», - зазначила Лукашевич.

Вона нагадала також, що Мінські домовленості затверджені резолюцією Ради Безпеки ООН.

«Таким чином цим рішенням набутий статус міжнародного правового акту. Тобто є міжнародно-правовий акт, а депутати ВР, є частина таких, які не голосують, і в нас не вистачає тих голосів, щоб при тій умові, які прописані в Мінських угодах, припинити війну… Тому ми не повинні бути байдужими. Ми до кінця квітня проведемо з'їзд… Мовчати не треба, нам потрібно допомогти тут президентові, оскільки він повністю підтримує рішення РБ ООН… Ми і у зверненні до президента плануємо це говорити, що ми взяли на себе відповідальність підтримати його. Тоді, коли він буде звертатися у парламенті, нам треба не чекати, а зібратися біля ВР і змусити депутатів проголосувати», - наголосила Лукашевич.

Між тим, вона уточнила, що у зверненні до президента, яке планується передати у вівторок, 27 березня, будуть передані й повідомлення людей щодо ситуації на місцях, в тому числі дій чи бездіяльності влади.

«Ми обов’язково контролюватимемо, як будуть виконуватися Мінські домовленості. Ми обов’язково проведемо в найближчий термін з’їзд і будемо допомагати тим представникам влади, які працюють в інтересах народу», - підкреслила голова правління ВГО «СГОУ «Народна Рада».