Вони також закликають громадськість пікетувати прокуратуру 26 березня об 11.00 аби не допустити звільнення його з-під варти.

Київ. 23 березня. УНІАН. Батьки правозахисниці Ірини Ноздровської закликають прокуратуру Київської області змінити обвинувальний акт щодо Дмитра Россошанського, який збив на смерть їхню доньку Світлану Сапатинську.

Як повідомив під час прес-конференції в УНІАН батько Ноздровської та Сапатинської – Сергій Дуняк, родина та адвокати вже неодноразово звертались до прокурора Київської області Чібісова з проханням змінити обвинувальний акт.

Відео дня

«Ми неодноразово просили, щоб у обвинувальному акті було зазначено, що під час скоєння ДТП Дмитро Россошанський був під наркотичним впливом і, що він не надавав ніякої допомоги моїй дитині і, навіть, не викликав швидку допомогу», - сказав батько.

У свою чергу, його дружина Катерина Дуняк сказала наступне: «Я хочу попросити допомоги у журналістів, у добрих людей, бо ми самі не можемо пробити цю страшну стіну. Не один раз моя старша дочка ходила в прокуратуру і домагалась, щоб прокурори діяли, але вони захищали не мою дочку меншу, яку збив Дмитро Россошанський, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, а захищали його».

У той же час донька Ноздровської Анастасія наголосила на тому, що є свідки, які можуть підтвердити, що Россошанський на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння.

«Дуже прикро дивитись на те, що моя мама так старалась домогтись справедливості, покарати людину, яка збила мою тітку – Дмитра Россошанського, а її за це вбили. Я хочу сказати, що прокурори, які задіяні у справі про це ДТП – Тадеєв і Козленко нічого не роблять. Є підстави змінити кваліфікацію, але вони просто цього не роблять. На останньому судовому засіданні, яке відбулось в Обухові 4 березня, свідки, навіть, вказали на те, що він був у стані наркотичного сп’яніння на вигляд, але при цьому, прокурори нічого не роблять», - сказала вона.

У той же час адвокат Володимир Фурман зазначив, що наступне судове засідання у справі про ДТП відбудеться 27 березня в Обухівському районному суді.

«Наразі дуже критично та важливо, щоб прокуратура внесла зміни в обвинувальний акт. По-перше, існують докази, що Россошанський не надавав допомогу потерпілій. Є об’єктивні підстави вважати, що він чинив злочин за статтею 136. Прокуратура має внести відповідні зміни щодо цього. Але найбільш важливо, щоб розширили обвинувачення в частині пред’явлення нового - обтяжуючі обставини, а саме керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння. Чому? По-перше, Апеляційний суд у своєму рішенні вказав, що для того, щоб надавати відповідно докази і розглядати, прокуратура має внести нове обвинувачення. По-друге, для того, щоб розуміти чому це важливо, необхідно подивитись на рішення суду першої інстанції, де суд вказав, що він не може об’єктивно дослідити докази, які надавала потерпіла сторона щодо перебування особи у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння, тому що обвинувачення цього не стосувалось. Тому необхідно, щоб прокуратура змінила обвинувачення і тоді суд об’єктивно зможе розглядати ті докази, які ми зараз надаємо – пояснення свідків та інші об’єктивні данні, що Дмитро Россошанський перебував у стані сп’яніння», - наголосив адвокат.

У свою чергу голова ГО «Барви життя» Лідія Гончаренко закликала громадськість та журналістів прийти на акцію під прокуратурою Київської області 26 березня об 11.00 з вимогою аби прокурори змінили обвинувальний акт по відношенню до Россошанського.

Довідка УНІАН. 1 січня тіло 38-річної Ірини Ноздровської, жительки селища Демидів Вишгородського району Київської області, яка зникла 29 грудня, виявили у місцевій річці.

Ноздровська вела справу про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку збив автомобілем племінник екс-голови Вишгородської райсуду Дмитро Россошанський.

Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України розслідує Вишгородський відділ поліції Головного управління Нацполіції у Київській області.

8 січня за підозрою у вбивстві Ноздровської затримали батька Дмитра Россошанського - Юрія Россошанського. 9 січня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб (до 8 березня включно) без можливості внесення застави.

10 січня перший заступник начальника Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що на тілі вбитої було виявлено ДНК Юрія Россошанського.

16 січня член колегії Міністерства внутрішніх справ України, народний депутат від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявив, що слідство розглядає версію про те, що Юрію Россошанському могли допомагати заховати тіло правозахисниці.