Після реконструкції на території ландшафтного парку з’явиться японський сад, зона для закоханих та дитячий парк розваг.

Київ. 21 березня. УНІАН. Столичне «Співоче поле» планують зробити унікальним майданчиком для розваг і відпочинку.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН начальник відділу садово-паркового господарства КО «Київзеленбуд» Олена Зубкова, реконструкція Печерського ландшафтного парку "Співоче поле", яка триватиме кілька місяців, передбачає встановлення унікальних майданчиків для розваг та відпочинку.

Відео дня

«Співоче поле» – це унікальна ландшафтна перлина Печерського району, і сама по собі дуже унікальна локація. Це такий собі креативний простір посеред Києва. Тут, як ви знаєте, проходить чотири виставки на рік – виставки квітів, які дуже популярні серед киян та гостей міста. Кілька годин тому завершилась робоча нарада, яка стосувалась капітального ремонту Печерського ландшафтного парку та його оновлення задля комфорту наших відвідувачів. Вже наступного місяця розпочнуться роботи з оновлення парку. Тут буде нове комфортне покриття, нові елементи благоустрою і ще декілька моментів, які ми відкривати не будемо, щоб було цікаво відвідувачам оцінити за кілька місяців. За місяць відкриється виставка тюльпанів. Цього року ми звернулись до тематики подорожей, і тому виставка тюльпанів буде називатись «Навколо світу», - сказала Зубкова.

У свою чергу керівник компанії Grand Event Денис Погорєлко поінформував, що можна буде побачити у парку після його реконструкції. «Ми вивчали світову практику подібних локацій. Ідейним натхненником для нас став центральний парк у Нью-Йорку, у якому є все для відпочинку. Ми хочемо, щоб «Співоче поле» стало великою зоною відпочинку в центрі Києва. Ми хочемо, аби «Співоче поле» стало візитівкою центру міста і Києва. Це наше завдання.

Локації у парку будуть розбиті на певні зони. У нас буде дитяча зона, спортивна зона, зона для велосипедів, мотузковий парк, дитячі атракціони тощо. Кожна зона буде цікава. Ми орієнтуємось не лише на дітей, а на сімейно-молодіжний відпочинок на території парку. Також у нас буде зона для закоханих, де вони зможуть проводити фотосесії, де можна буде посидіти з килимками на зеленій зоні, кінотеатр під відкритим небом. Дитячих локацій буде порядку 15. Також планується контактний міні-зоопарк. Будемо робити різноманітні сцени для проведення різних заходів. Однією з родзинок буде японський сад, де будуть будиночки для чайних церемоній, міні-музей японської культури», - зазначив Погорєлко.

У свою чергу заступник керівника компанії Grand Event Дмитро Варналій додав, що планується проводити виставки під спеціально облаштованим геодезичним опалювальним куполом, і наразі з цього приводу ведуться активні перемовини з європейськими країнами. «Ми також спілкуємось з організаторами найбільшої у світі виставки квітів у Челсі, і маємо певні домовленості, які стануть великим сюрпризом. Вже за декілька місяців наші відвідувачі можуть на власні очі побачити крім виставок, які робить «Київзеленбуд», виставки наших партнерів. Загалом сьогодні ми маємо активну комунікацію з творчими культурними осередками, маємо активну комунікацію з іноземними діаспорами, асоціаціями та організаторами популярних світових виставок. Результатом такої співпраці мають стати ті заходи, які ви побачити цього року і які вас здивують», - зауважив Варналій.