Організатори впевнені, що невдовзі цей вид спорту буде олімпійським.

Київ. 20 березня. УНІАН. В Україні створено аматорську Федерацію змішаних бойових мистецтв.

Про це оголосили учасники прес-конференції в УНІАН.

Як заявив президент Федерації змішаних бойових мистецтв України Володимир Тесля, «змішані бойові мистецтва як вид спорту існують вже давно. В Україні змагання проводяться щонайменше 5 років на професійному рівні. Ми вирішили підняти і аматорський рівень змішаних єдиноборств у нашій країні».

Тесля висловив упевненість у тому, що «невдовзі цей вид спорту буде олімпійським. І коли це станеться, нам не буде соромно за результати».

За словами голови суддівської колегії федерації Володимира Шемарова, одна з основних цілей федерації - розділити професійний і аматорський рівень у бойових змішаних мистецтвах.

«Професіонали повинні проводити поєдинки лише з професіоналами, а аматори - лише з аматорами. До цього існувала цілковита плутанина в цьому питанні. В результаті виходило так, що талановиті спортсмени-аматори, які мали великі перспективи, надто рано отримували в суперники серйозних противників, програвали і «ламалися» в психологічному плані», - пояснив Шемаров.

У свою чергу виконавчий директор федерації Олександр Гінгізов зазначив, що в планах - створення в кожному регіоні України свого структурного підрозділу Федерації змішаних бойових мистецтв.

За його словами, «на наступному етапі - створення спортивних шкіл з цього виду спорту. Це кропіткий процес, але його ми будемо прискорювати. Тим паче, що наш вид спорту розвивається стрімкими темпами. Багато батьків хочуть бачити своїх дітей фізично сильними».

Гінгізов також зазначив, що «змішаними бойовими мистецтвами займаються не лише юнаки, а й дівчата. На сьогодні Україна має шість діючих чемпіонів міжнародної ліги WWFC (World Warriors Fighting Championship), одна з них - жінка».

Як сказав Шемаров, одне із завдань федерації - організація дорослих і юнацьких аматорських турнірів, підготовка суддів й чітке дотримання правил.

«Згідно з українським законодавством, у змаганнях зі змішаних єдиноборств дозволяється брати участь дітям не молодшим 10 років. Ми цього жорстко дотримуватимемося. Також ретельно стежимо за безпекою спортсменів. На них має бути обов'язкова екіпіровка - шоломи і щитки», - наголосив він.

Учасники прес-конференції заявили, що на сьогодні змішані бойові мистецтва (ММА) є видом спорту, який на сьогодні найбільш стрімко розвивається, набуваючи неймовірної популярності у всьому світі. В Україні інтерес до ММА росте дуже швидкими темпами, про що свідчать регулярні аншлаги на міжнародних турнірах, які з великим успіхом проводить ліга World Warriors Fighting Championship (WWFC).

Про популярність змагань з ММА в Україні свідчить той факт, що вільних місць на турнірах практично немає, зазначив Тесля і анонсував проведення чергового турніру ліги WWFC в київському Палаці спорту в суботу, 24 березня.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/78678