Київ. 4 листопада. УНІАН. Влада Дніпропетровської області за підтримки Федерації канадських муніципалітетів розробила стратегію до 2020 року, в якій визначили чотири пріоритетних напрями подальшого розвитку регіону.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

«Дніпропетровська область – перший регіон, який ухвалив регіональну стратегію до 2020 року, яка повністю синхронізована з національною стратегією регіонального розвитку», – сказав він.

Відео дня

За словами Удода, пріоритетними в стратегії розвитку області є наступні напрями: диверсифікація економіки, розвиток сільських територій, розвиток екологічних програм і енергобезпека, а також розвиток людського потенціалу.

Як відзначив голова Дніпропетровської облради, орієнтація на дані пріоритетні напрями стратегії дасть змогу підвищити конкурентоспроможність області, її економічну й енергетичну безпеку, а також забезпечить ефективний механізм управління в регіоні.

При цьому Удод відзначив, що з метою контролю за подальшим виконанням цієї стратегії в області створено керуючий комітет.

«Ще до того як план було ухвалено, ми розробили механізм контролю його виконання і створили керуючий комітет в області для моніторингу виконання нашої стратегії», - сказав він, додавши, що в майбутньому за необхідності стратегія розвитку області переглядатиметься.

Присутній на прес-конференції Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив, що розробка стратегії розвитку Дніпропетровської області спільно з Федерацією канадських муніципалітетів є частиною загальної програми підтримки України. При цьому він відзначив, що на сьогодні всі спільні проекти з розвитку низки областей в Україні оцінюються в 30-40 млн. канадських доларів.

«Усі проекти разом оцінюються в 30-40 мільйонів канадських доларів», - сказав Ващук, додавши, що, крім підтримки Дніпропетровської області, Канада також розвиває програми у Львівській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській й Одеській областях.

Серед ключових реформ Порошенко називає антикорупційну реформу, судову реформу, податкову реформу, досягнення незалежності, реформу правоохоронної системи і системи оборони України, децентралізацію і реформу державного апарату, дерегулювання і розвиток підприємництва, а також реформу охорони здоров'я.