На початку 2018 року компанія «Епіцентр К» купила сільськогосподарську техніку бренду Case IH на суму 11 млн дол.

Київ. 13 березня. УНІАН. Мережа будівельних гіпермаркетів «Епіцентр» (компанія «Епіцентр К»), якою володіють народний депутат Олександр Герега та його дружина Галина Герега, за останні три роки інвестувала 150 млн дол. в аграрний бізнес, а в цьому році планує інвестувати 2 млрд грн.

Про це повідомив генеральний директор групи компаній «Епіцентр К» Петро Михайлишин на прес-конференції в УНІАН.

«У цьому році ми вкладемо більш як 2 млрд грн у розвиток аграрного бізнесу. З них 1,4 млрд грн підуть на будівництво та реконструкцію елеваторного господарства і 665 млн грн - на закупівлю нової техніки», - сказав він, додавши, що протягом 3 років компанією було направлено 150 млн дол. в агробізнес.

За словами Михайлишина, джерелом фінансування агробізнесу є вільні кошти «Епіцентру».

«Ми вже покрили всю територію України своїми торговими центрами, але у нас є в планах будівництво в обласних центрах невеликих торгових площ на 4 тис. кв. метрів. Джерелом фінансування агробізнесу є вільні кошти «Епіцентру». Але настане такий час, коли агробізнес має себе забезпечити сам. Цей час має наступити через рік-два і приносити прибуток», - сказав він.

Також Михайлишин повідомив про плани наростити елеваторне господарство.

«Сьогодні ми маємо 5 елеваторів одночасного зберігання обсягом 350 тис. тонн. Цього мало для нас, і ми будуватимемо у Вінницькій області елеватори потужністю 120 тис. тонн і 100 тис. тонн для зберігання зерна. Також, на наступний рік ми плануємо інвестувати в закупівлю вантажних залізничних вагонів, щоб забезпечити вивезення аграрної продукції до портових елеваторів. У перспективі у нас ще будівництво припортового елеватора», - сказав генеральний директор.

На запитання кореспондента УНІАН про те, чи планує «Епіцентр К» створити окрему юридичну особу для ведення агробізнесу, Михайлишин відповів, що буде створено «Епіцентр А».

При цьому він зазначив, що «Епіцентр К» стрімко входить в аграрний бізнес і на сьогодні має договори оренди на 110 тис. гектарів землі.

«Для більшості українців компанія "Епіцентр" асоціюється з торгівлею. Так, це велика мережа торгових центрів, яких налічується 46 і 14 гіпермаркетів «Нова Лінія». За минулий рік оборот цих двох компаній становив 42 млрд грн. Але «Епіцентр» стрімко входить в аграрний бізнес. 2016 рік ми починали, маючи 445 гектарів землі, а на сьогодні ми маємо 110 тис. гектарів землі, які офіційно зареєстровані договорами з пайовиками», - сказав він.

Крім того, Михайлишин зазначив, що в цьому році «Епіцентр К» планує закупити імпортних товарів на суму 170 млн дол. для роздрібної торгівлі у торгових центрах.

«Наш план на цей рік із закупівлі імпортних товарів - 170 млн доларів, а аграрної продукції за минулий рік ми експортували на 50 млн доларів. Нам треба наростити експорт утричі, щоб мінімізувати наші фінансові ризики. Адже при коливаннях курсу валют ми багато втрачаємо за імпортними позиціями», - повідомив він.

Присутній на прес-конференції керівник напрямку агробізнесу «Епіцентр К» Віталій Ставнійчук зазначив, що компанія на початку 2018 року поповнила свій технічний парк машинами бренду Case IH, постачальником якої виступила компанія «Тайтен Машинері Україна», що є офіційним дилером Case IH в Україні.

Він зазначив, що було закуплено 17 обприскувачів Patriot серії 4430, 19 тракторів MagnumTM 340, 2 трактори QuadtracTM 550 і 12 борін для вертикальної обробки True-TandemTM 335 VT.

У свою чергу, генеральний директор групи компаній «Епіцентр К» Петро Михайлишин зазначив, що закупівля техніки має додати динаміки у бізнесі.

«Якщо у 2016 році експортували на 50 млн доларів продукції, то в цьому році плануємо на 90 млн доларів. Закупівля техніки має сприяти цьому», - сказав він.

Також, Михайлишин повідомив, що загальна сума угоди із закупівлі машин бренду Case IH становила близько 11 млн дол.

У свою чергу, присутній на прес-конференції бізнес-менеджер Case IH в Україні та Молдові Юрій Єгоров зазначив, що вже зараз у сервісному центрі «Епіцентру» здійснюється навчання персоналу для роботи з технікою.

У прес-конференції, крім генерального директора групи компаній «Епіцентр К» Петра Михайлишина, взяли участь керівник напрямку агробізнесу «Епіцентр К» Віталій Ставнійчук, головний інженер «Епіцентр К» Олександр Березюк, бізнес-менеджер Case IH в Україні та Молдові Юрій Єгоров, генеральний директор компанії Тайтен Машинері України, яка є офіційним дилером Case IH в Україні, Юрій Алаторцев.

Довідка УНІАН. Компанія «Епіцентр К» (Київ) спеціалізується на роздрібній торгівлі будівельними матеріалами і є власником української мережі будівельно-господарських гіпермаркетів «Епіцентр». Перший гіпермаркет було відкрито у 2003 році в Києві. Компанія Case IH - американський виробник тракторної техніки. Штаб-квартира компанії знаходиться недалеко від міста Расін, штат Вісконсін, США. Виробничі потужності Case розташовані по всьому світу: 36 заводів у США, Канаді, Мексиці, Бразилії, Великій Британії, Франції, Бельгії, Італії, Німеччині, Польщі, Туреччині, Індії, Пакистані, Китаї, Узбекистані, Японії виробляють будівельні машини Case та їх компоненти. Загальний обсяг виробництва перебуває на рівні 34000 одиниць техніки на рік.

Фото з прес-конференції:https://photo.unian.net/ukr/themes/78486