Народний депутат наголошує на важливості, щоб майно, на яке мають права спадкоємці приватної компанії, яка співпрацювала з корпорацією ROSHEN, було розподілене належним чином відповідно до закону.

Київ. 20 лютого. УНІАН. Народний депутат України Віталій Купрій бере під особистий контроль ситуацію із «загадковою смертю» дистриб’ютора корпорації ROSHEN у Дніпропетровській області та правами власності спадкоємців бізнесу.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Три тижні тому до мене звернулися Валентина Кісліцина та її адвокат зі скаргою на те, що не розслідуються правоохоронними органами обставини загадкової смерті її чоловіка, який був дистриб’ютором корпорації ROSHEN у Дніпропетровській області, про те, що вона до сих пір не може вступити у спадщину, про те, що протиправними діями за допомогою нотаріусів та суддів були накладені арешти на її особисте майно», - заявив він.

За словами Купрія, загиблий чоловік Кісліциної мав багатомільйонний потужний бізнес. «Після його загадкової смерті цей бізнес почав приходити в занепад, навмисно його нищили, можливо, виводили активи. Зараз ведеться слідство з цього питання», - сказав він.

Купрій висловив сподівання, що справа зрушиться з місця і «права людей, які порушені зараз, будуть відновлені».

«Я беру цю ситуацію під особистий контроль. З’ясувалися службові злочини – нотаріусів, які візували документи з підробленими підписами, і суддів Індустріального районного суду в місті Дніпро, які виносили неправомірні рішення. Я маю направити відповідні звернення генпрокурору, голові Нацполіції. Я вважаю, що оскільки конфлікт такий потужний і власником корпорації ROSHEN є президент України, то я йому направлю звернення, щоб він зібрав наради з цього питання та втрутився в цю ситуацію», - додав Купрій.

Він наголосив на важливості того, щоб майно, на яке мають права спадкоємці, було розподілене належним чином відповідно до закону. «Два роки вже пройшло, а люди не можуть отримати доступ до майна», - сказав депутат.

У свою чергу адвокат Андрій Кінаш заявив, що «коли власник підприємства Ігор Валерійович (Кісліцин) ще лежав у відкритому гробу, його ще не поховали, злочинці здійснили реєстраційні дії, якими право користування підприємством переоформили на комерційного директора Мінаєву Оксану Володимирівну. Ми вважаємо, що даний документ є підробленим, підпис Ігоря Валерійовича є підробленим. Таким чином, вчинено злочин по факту підробки документів і по факту внесення у державні реєстри завідомо недостовірної інформації. Це вже буде підставою для звернення до правоохоронних органів для перевірки даних дій приватного нотаріуса Рички».

Кісліцина вважає смерть свого чоловіка невипадковою. «Пройшло вже два роки після смерті мого чоловіка, але відбулися події, які викликають у мене сумніви, що ця смерть була випадкова. Я не можу коментувати всі обставини, які зараз відбуваються, тому що ведеться перевірка, але хочу сказати, що вищі керівники корпорації ROSHEN, а саме Костянтин Май вдаються до такого свавілля, що просто не вкладається в голові», - сказала вона.

Як заявив топ-менеджер корпорації ROSHEN Костянтин Май, «на момент смерті Ігоря Кісліцина, на початку 2016 року балансова вартість підприємства, компанії «Стронг» (яка займалась дистрибуцією продукції ROSHEN – УНІАН), становила 5-6 млн грн. Одразу після смерті Ігоря (Кісліцина) я зібрав родичів, і Валентину Петрівну, і маму (покійного), і сказав, що, наскільки я можу, я допоможу не розтягнути підприємство, а зібрати всі гроші, акумулювати їх на розрахунковому рахунку і чекати, коли в право можуть виступити родичі».

Май підкреслив, що кошти знаходяться на відповідному розрахунковому рахунку і чекають, поки родичі покійного їх зможуть забрати. «Дійсно, гроші зібрані на розрахунковому рахунку. На сьогоднішній день на розрахунковому рахунку компанії знаходиться сума у приблизно 8 млн (за попередній рік техніка експлуатувалась і було перераховано близько 1,5 млн грн на розрахунковий рахунок). До цих грошей доступу ніхто не має… Родичі (покійного) можуть вступити в права, і ніхто їх ні в чому не обмежує», - сказав він.