Член експертної ради Української телевізійної академії Ряшин зазначив, що найімовірніше це станеться у другій половині квітня.

Київ. 16 лютого. УНІАН. Національна телевізійна премія України «Телетріумф» відбудеться навесні цього року.

Як повідомив член експертної ради Української телевізійної академії Влад Ряшин під час прес-конференції в УНІАН, найімовірніше, подія проходитиме у другій половині квітня.

Відео дня

Директор Індустріального телевізійного комітету Ігор Коваль додав, що прийом заявок на національний телевізійний конкурс розпочнеться наступного тижня і триватиме 15 днів. На голосування журі, яке розпочнеться після перевірки поданих робіт, відведено два тижні.

«В цілому ми плануємо вийти на оголошення номінантів в перших числах квітня», - наголосив Коваль і додав, що технічно «ми будемо готові проводити премію в другій половині квітня, але є ще багато питань для вирішення, щоб визначитись з конкретною датою церемонії».

Також Коваль зазначив, що цей «Телетріумф» – «перехідний, бо в ньому в будуть представлені роботи, які вийшли в ефірі українських каналів за період з 1 вересня 2016 року по 31 грудня 2017 року, а вже в подальшому «Телетріумф» буде проводитись весною і будуть оцінюватися проекти, які були в ефірі каналів в період з 1 січня по 31 грудня».

Ряшин повідомив, що в рамках Української телевізійної академії сформовано 6 професійних жанрових гільдій і, якщо раніше всі члени журі «Телетріумфу» оцінювали всі номінації, то тепер кожна з цих гільдій оцінюватиме номінації, котрі належатимуть до сфери діяльності цієї гільдії.

Голова Експертної ради Української телевізійної академії Ольга Захарова зазначила, що в конкурсі буде 80 номінацій - 35 програмних, 39 особистих, в тому числі номінації «Кращий режисер», «Кращий актор», «Кращий сценарист», «Кращий репортер», а також 6 регіональних номінацій.

Вона наголосила, що з’явилися нові номінації, до яких буде залучено «фахівців, що працюють сьогодні не тільки на телебаченні, а й в цифрових медіа також».

Коваль нагадав, що в кожній номінації має бути не менше трьох робіт, а якщо цього не відбудеться, то номінація буде визнана такою, що не відбулася. Він повідомив, що сьогодні буде оприлюднена інформація щодо конкурсу - перелік номінацій, вимоги щодо робіт.

Ряшин повідомив, що раніше було лише 45 номінацій, тобто майже вдвоє менше, ніж в цьому році, але в той же час він прогнозує, що в цьому році з 80 номінацій буде реалізовано, скоріш за все, 60.

Член Експертної ради Української телевізійної академії Вікторія Бурдукова розповіла, що в рамках гільдії «тематичних програм, музичного, дитячого телевиробництва» з’явилася можливість на конкурсі номінувати денні і ранкові програми, ведучих цих програм, а також з’явилася номінація «Інтерв’юєр» та інші.

Як відомо, премія «Телетріумф» — національна телевізійна премія України, започаткована 14 грудня 2000 року. Метою премії є стимулювання розвитку вітчизняної телеіндустрії, демонстрування та відзначення найвагоміших досягнень у сфері телебачення і, як підсумок, побудова високих стандартів телемовлення на території України.