Додаток EcoHike передбачає два варіанти дії - позначати на карті сміття або ж шукати мітки, щоб допомогти прибрати їх іншим активістам.

Київ. 2 червня. УНІАН. Торговельна марка «Моршинська», в рамках Всеукраїнської програми «Разом за природу», спільно з компанією GlobalLogic представила оновлений безплатний мобільний додаток EcoHike, який допоможе розв’язати проблему забруднення лісопаркових зон в Україні.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила маркетинг-менеджер бренду «Моршинська» Ірина Лопот.

Відео дня
Фото УНІАН

За її словами, соціальна відповідальність у сфері екології - одне зі стратегічних завдань, які є у бренду «Моршинська». Уже три роки поспіль в компанії ведеться окремий напрям - «Разом за природу», в рамках якого реалізуються декілька екологічних проектів.

Як розповіла Лопот, об'єднавши зусилля з компанією-розробником, діяльність «Моршинської» за допомогою програми EcoHike зосередилася на проектах, які допомагають громадянам у доступній формі звернути увагу на проблему сміття в навколишньому середовищі.

«Ми зрозуміли, що висаджування дерев, яким ми займалися - це добре, але глобальне завдання - навчити українців прибирати за собою сміття, сортувати його і ставати більш екологічним у своїх думках і в своїх діях. Наші проекти, пов'язані зі збором і сортуванням сміття, насамперед спрямовані на те, щоб знизити поріг входу людей в світ сортування, і в більш легкій формі залучають людей до прибирання та сортування сміття», - сказала вона.

Лопот також зазначила, що додаток EcoHike - другий крок компанії «Моршинська» у напрямі зменшення кількості пластику в Україні. Першим кроком була зміна форми і розміру пляшки, що дасть змогу зменшити кількість використовуваного пластику на 15%. На черзі «Зелена сумка» - проект зі збору та переробки пластикових пляшок від напоїв, і кампанія «сортують», яка допоможе українцям почати сортування пластику і робити це правильно.

Директор з питань маркетингу GlobalLogic в Україні Вікторія Константинова у свою чергу розповіла, що додаток EcoHike передбачає два варіанти дії - позначати на карті сміття, з яким користувач не може впоратися самостійно, або ж шукати мітки, щоб допомогти прибрати їх іншим активістам. Цю програму можна використовувати навіть без підключення до інтернету, тобто в найвіддаленіших куточках України, таких як Карпатські гори.

Також Константинова зазначила, що з оновленням EcoHike є можливість не лише відзначати засмічення, а й організовувати заходи з їх прибирання. Спочатку в додатку з'являються публічні події партнерів, трохи пізніше користувачі також зможуть самостійно створювати заходи в EcoHike. А поліпшена інтеграція EcoHike із соціальними мережами допоможе популяризувати культуру прибирання сміття серед українців.

«Ми впевнені, що у співпраці з брендом «Моршинська», який відомий своєю відмінною репутацією і дбайливим ставленням до природи, ми залучимо більше людей до використання EcoHike і зробимо навколишнє середовище чистішим», - заявила вона.

Учасники конференції відзначили, що, на жаль, незважаючи на велику кількість і різноманітність, значна частина парків і лісів в Україні забруднена побутовими відходами. Особливо це стосується міських лісопаркових зон і популярних туристичних локацій за межами міст. Оновлена версія безплатного додатку EcoHike дає змогу не лише створювати власні й шукати чужі мітки-забруднення, а й організовувати заходи з прибирання для всіх небайдужих користувачів.

На думку інженерів GlobalLogic - авторів програми, це допоможе небайдужим українцям краще самоорганізовуватись і зробити прибирання засмічених місць більш ефективним. А поліпшені соціальні функції програми дадуть змогу ділитися знайденими і прибраними мітками в мережі Facebook і залучати до прибирання масових засмічень.

Довідка УНІАН. DS Borjomi Ukraine - провідний національний виробник, визнаний експерт з питань якості природних мінеральних і питних вод завдяки продукції, яка видобувається в чистих і курортних регіонах України і є еталоном якості за найвищими міжнародними стандартами. Компанія входить до складу міжнародної компанії IDS Borjomi International. IDS Borjomi Ukraine пропонує споживачеві збалансований портфель популярних мінеральних і питних вод («Миргородська», «Моршинська», «Трускавецька», «Аляска» та ін.), і є ексклюзивним імпортером грузинської мінеральної води «Боржомі» в Україні.

GlobalLogic - лідер у сфері послуг з розробки цифрових продуктів. Компанія проектує і створює інноваційні продукти, платформи і цифрові рішення для сучасного світу.