Київ. 5 червня. УНІАН. Підприємець з Харкова Олена Середа, яка розробила дезінфікуючий тунель, заявляє, що стала жертвою шахрайства у Києві.

Про це засновниця харківської компанії "Індустрія дизайну" Середа заявила на прес-конференції в УНІАН.

Фото УНІАН

Вона повідомила, що ще в лютому до неї прийшла ідея розробити тунель для дезінфекції, який можна буде встановлювати у громадських місцях та будівлях. Було налагоджено виробництво, і перший зразок такого тунелю вона вирішила безкоштовно встановити в Олександрівській лікарні у Києві, яка є головною лікарнею по боротьбі з коронавірусом.

Відео дня

За словами Середи, їй пообіцяв посприяти в цьому голова ГО «Риболови аматори» Євген Суханов, який запевнив, що забезпечить встановлення тунелю в Олександрівській лікарні.

Однак з’ясувалося, наголосила Середа, що насправді прилад було встановлено у лікарні швидкої допомоги на вулиці Братиславській, а "найголовніше те, що все це було подано як благодійність від столичних депутатів".

Як сказала Середа, вона приїхала до Києва, щоб розібратися в ситуації, але, за її словами, "Суханов почав конфлікт, зажадав грошей, які нібито потратив на доставку приладу, і навіть вдарив її", про що вона написала заяву в поліцію.

У свою чергу, представник адвокатського об’єднання "Рух" Інна Бабій, яка захищає інтереси Середи, заявила, що її клієнтка звернулася до поліції, де було відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "шахрайство". Сам прилад зараз зберігається на "якомусь складі", куди його вилучила поліція, сказала Бабій.

За її словами, слідчий відмовився повернути дезінфікуючий тунель власниці, після чого захисники Середи звернулися до суду, щоб клієнтка змогла повернути своє майно.

Також, сказала Бабій, було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 ККУ (нанесення легких тілесних ушкоджень), проте захисники Середи, як тільки отримають медичні документи клієнтки, поставлять питання про перекваліфікацію злочину на більш тяжкий, оскільки жінка тривалий час перебувала в лікарні. Наразі суд ще не прийняв рішення за цим зверненням, повідомила Бабій.

Як заявив президент ГО "Міжнародний клуб ділових людей" Юрій Андросюк, по суті, мало місце заволодіння майном шляхом обману.