Презентація аналітичної збірки “Безпека людини: особливості та можливості впровадження в Україні”

11:00, 10.12.2021

10 грудня об 11.00 в УНІАН відбудеться презентація аналітичної збірки “Безпека людини: особливості та можливості впровадження в Україні”.

Безпека — це передусім про людину та її права. Донедавна поширеним був концепт національної безпеки, сфокусований на захисті держав від зовнішніх небезпек. Проте якщо перемикнути увагу на безпеку людини та спільноти, можна побачити комплексні проблеми й виклики, які постають перед сучасним людством та напряму загрожують його існуванню. Пандемія, зміна клімату, соціальна несправедливість, фізичне насильство — це лише деякі з переліку викликів, із якими світ стикається щодня.

Безпека — це про повагу та взаємодію у спільноті, фізичну безпеку та справедливе правосуддя, економічну впевненість, охорону здоров’я, про міста й середовище, в якому ми живемо. У який би спосіб ми не говорили про людську безпеку — ми говоримо про захист усієї сукупності прав і свобод людей, а також про механізми управління, що створюють всі умови для такого захисту.

За результатами дослідження “Безпека людини: оцінка та очікування мешканців та мешканок чотирьох областей України” Фонду ім. Гайнріха Бьолля, поняття безпека людини трактують як повноцінне функціонування та адекватне управління різними сферами буття соціуму, що зрештою формує у людей відчуття комфортності та захищеності.

Під час презентації збірки аналітичних записок “Безпека людини: особливості та можливості впровадження в Україні” аналітики_ні розглянуть такі елементи безпеки людини в Україні, як політична та персональна безпека, безпека спільноти, правоохоронна діяльність та безпека,  кліматична безпека в містах та обговорять, як розвивати відповідні політики в Україні.

Запрошені до участі:

  • Оксана Міхеєва, DAAD-професорка у Європейському Університеті Віадріна (Франкфурт на Одері), професорка кафедри соціології Українського католицького університету (Львів)
  • Юлія Каздобіна, голова Української фундації безпекових студій, магістерка політології (міжнародні відносини), Університет міста Рочестера;
  • Тетяна Маляренко, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри морського та митного права Національного університету “Одеська юридична академія”, заслужений юрист України
  • Анастасія Боброва, аналітикиня ГО Cedos
  • Сергій Баглай, координатор The Ukraine Public Security in Transition Project, директор Центру соціології права та кримінології

Модераторка: Софія Олійник, Координаторка програми «Сприяння демократії та безпека людини», Фонд ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна

Теми для обговорення:

  • Політична безпека: що це таке, навіщо вона потрібна та як впровадити її в Україні?
  • Соціально-економічна безпека: як боротися з бідністю та дискримінацією?
  • Чому кліматична політика в містах — це передумова для сталого міського розвитку?
  • Як робота правоохоронних органів впливає на сприйняття безпеки громадян (-ок)?

Потрібна попередня акредитація для ЗМІ за посиланням.

Місце проведення : вул.  Хрещатик, 4 , прес-центр УНІАН

Увага! Онлайн-трансляція розпочнеться об 11-00,  10  грудня 2021 і буде доступна за посиланнями:

Сайт: https://www.unian.ua/static/press/live,

Youtube-канал УНІАН  https://youtu.be/-tPmYU843ww