Нові вимоги до захисту персональних даних - презентація законопроєкту

11:30, 29.03.2021

29 березня  об 11:30  в УНІАН  відбудеться пресконференція, щоб представити новий проєкт Закону України «Про захист персональних даних», розроблений спільною робочою групою двох парламентських Комітетів та Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Під час заходу учасники презентують ключові позиції Законопроєкту та розкажуть про його актуальність для України.

Пресконференція стане початком серії публічних обговорень Законопроєкту із громадськістю та професійними колами перед його реєстрацією.

Після ухвалення цей закон у поєднанні з Конституцією слугуватиме основою для захисту персональних даних як у державному, так і в приватному секторах, а також для законодавчих органів під час ухвалення правових актів, що регулюють обробку й безпеку персональних даних. Окрім того, його ухвалення дозволить виконати зобов’язання України перед Радою Європи і Європейським Союзом у сфері захисту персональних даних, зокрема щодо узгодження норм із  вимогами Конвенції 108+ і Регламенту Європейського парламенту та Ради (ЄС) 2016/679 (GDPR).

Учасники та учасниці:

  • Тарас Тарасенко, народний депутат України, Голова підкомітету з питань прав людини Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин;
  • Єгор Чернєв, народний депутат України, Заступник Голови Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації;
  • Інна Берназюк, Представник Уповноваженого у сфері захисту персональних даних;
  • Лілія Олексюк, позаштатний радник Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації;
  • Андрій Ніколаєв, експерт із захисту персональних даних та приватності, учасник робочої групи.

Для участі в пресконференції на платформі Zoom необхідно зареєструватися до 28 березня, надіславши лист на електронну скриньку totovytska@gmail.com та вказавши своє ім’я, посаду, контактний номер телефону та адресу електронної пошти.

Для контактної інформації: totovytska@gmail.com, +380632617405

Адреса проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 4, конференц-зал.

Онлайн-трансляція заходу відбуватиметься на сайті (https://www.unian.ua/static/press/live) та YouTube каналі УНІАН (https://youtu.be/dQpgx8OEcjQ).

Запитання можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net  (з темою листа "Запитання на пресконференцію 29.03 об 11:30").