«Прем’єра фільму «Один день з життя кандидатки» про політичну боротьбу жінок під час виборів 2020»

12:00, 10.03.2021

10 березня о 12-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Прем’єра фільму «Один день з життя кандидатки» про політичну боротьбу жінок під час виборів 2020».

Місцеві вибори 2020 року стали унікальними – вперше в історії України була застосована 40-відсоткова гендерна квота, а кількість учасниць перегонів була рекордною — майже 140 000. Документальна стрічка «Один день з життя кандидатки» розповідає історії участі у виборах чотирьох жінок. Для більшості кандидаток вибори стали подвійним викликом, адже їм доводилося боротися не лише з конкурентами, а й із суспільними упередженнями та гендерними стерео-типами. Це часто деморалізувало кандидаток, змушувало змінювати виборчу тактику, часом взагалі сходити з дистанції. Але всім жінкам треба віддати на-лежне за їхню сміливість, адже вони творили нову реальність, де місце жінки — в політиці.

Прем’єра фільму відбудеться 12 березня о 13:00 у кінотеатрі «Жовтень». Фільм став продовженням волонтерського моніторингового проекту Громадського альянсу «Політична дія жінок» #вибориБЕЗсексизму, який розпочав свою роботу у вересні. Були створені гаряча лінія, де кандидатки могли отримати юридичну та психологічну допомогу, та чат-бот у фейсбуку, куди можна було повідомити про випадки сексизму й дискримінації кандидаток під час виборчої кампанії. Стрічку створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та за бла-годійного сприяння Direct Help Foundation. Виробництвом картини займалася компанія «ДобранічФільм». 

Учасниці прес-конференції: екс-кандидатка в депутати Боярської міської ради Людмила Петраускене, екс-кандидатка в депутати Львівської районної ради Ірина Трохим, депутатка Феодосіївської ОТГ Євгенія Кравченко, депутатка Ірпінської міської ради Михайлина Скорик-Шкарівська, координаторка проєкту #вибориБЕЗсексизму Ірина Тишко, продюсерка компанії «ДобранічФільм» Світлана Рудюк, представниця Міжнародного фонду «Відродження» Анна Карашівська.

Прес-конференція відбуватиметься offline з online трансляцією (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Телефон для ЗМІ  0962177550.

Увага! Питання можна поставити за ел. поштою: vyborybezseksyzmu@gmail.com або  presszal@unian.net (з темою листа «Питання на прес-конференцію 10.03 о 12.00).