“Презентація законопроекту про протидію колабораціонізму в Україні”.

12:00, 01.03.2021

1 березня о 12-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: “Презентація законопроекту про протидію колабораціонізму в Україні”. 

Слідом за введеними РНБО санкціями щодо проросійських телеканалів Медведчука та його бізнес-партнерів влада має продовжити боротись з п'ятою колоною в Україні. Зокрема, ухвалити закон, який дозволить карати колаборантів за співпрацю з ворогом.

В рамках заходу відбудеться  презентація законопроекту, що встановлює відповідальність за колабораціонізм в Україні. Саме такий законопроект напрацювала робоча група, створена після круглого столу “Російський колабораціонізм в Україні та методи боротьби з ним”, що був проведений 16 грудня за ініціативи “Національного Корпусу”. Робоча група складалась з народних депутатів різних фракцій, представників “Національного Корпусу”, юристів, ветеранської спільноти та громадськості. Наразі законопроект офіційно зареєстрований у Верховній Раді України групою депутатів з різних фракцій.

Учасники: Єгор Чернєв (народний депутат, “Слуга Народу”), Тетяна Циба (народний депутат, “Слуга Народу”), Андрій Білецький (лідер “Національного Корпусу”), Максим Жорін (керівник Центрального штабу “Національного Корпусу”), Віктор Шендибило (юрист, співавтор законопроекту), Ігор Лапін (народний депутат VIII скликання), Дмитро Шатровський (представник “Руху ветеранів України”), Макарук Михайло (представник проекту “Inform Napalm”) (вул.Хрещатик,4 ,конференц-зал).

Додаткова інформація: (066) 438 74 11.

Увага! Онлайн-трансляція розпочнеться о 12-00 1 березня і буде доступна за посиланнями:

cайт: https://www.unian.ua/static/press/live,

Youtube-канал  УНІАН:   https://www.youtube.com/unian

Питання також можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net (з темою листа «Питання на прес-конференцію  1.03. о 12-00»)