«Криза молочної галузі України  - наслідки ліберального імпорту»

11:00, 02.03.2021

2 березня об 11-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Криза молочної галузі України  - наслідки ліберального імпорту».

Вітчизняна молочна галузь вказує на очевидні неконкурентні умови імпорту молочних товарів. Обсяг імпорту молочних продуктів, за підсумками 2020-го, виріс на 113,4% та сягнув 30% від обсягів вітчизняної переробки. Крім того,  за діючими умовами СОТ від 2022 року на імпорт молочних продуктів із ЄС до України встановлюють НУЛЬОВІ митні ставки. Одночасно для експорту української продукції діють жорсткі дискримінаційні обмеження. Для європейського ринку, де спостерігається істотний надлишок  молока, це -- зелене світло для неконтрольованого імпорту.

14 компаній-виробників молока та молочних продуктів України подали до Мінекономіки Заяву про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту деяких видів молочної продукції незалежно від країни походження та експорту.

Питання:  Чи допоможуть українському молочному бізнесу використати всі можливі засоби, щоб зберегти галузь? Які механізми захисту внутрішнього ринку необхідні, щоб зберегти сотні тисяч робочих місць в молочному секторі України? Чому закриваються гіганти переробного бізнесу і банкрутують десятки ферм? Як врятувати галузь від стагнації та нарешті дати шанс розвиватись?

Організатори: Асоціація виробників молока та Спілка молочних підприємств України.

Спікери:  

Ганна Лавренюк, генеральний директор Асоціації виробників молока,

Вадим Чагаровський, голова Спілки молочних підприємств України,  

Михайло Соколов, заступник голови ГС "Всеукраїнська Аграрна Рада",

Сергій Лахно, керівник практики міжнародної торгівлі, радник Міжнародної юридичної фірми Integrities  

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал)

Увага! Онлайн-трансляція розпочнеться об 11-00 2 березня і буде доступна за посиланнями:

сайт: https://www.unian.ua/static/press/live,

Youtube-канал  УНІАН:   https://www.youtube.com/unian.

Питання також можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net (з темою листа «Питання на прес-конференцію  2.03. об 11-00»)