Офіційна презентація повного видання у 14-ти томах творів Лесі Українки.

17:00, 25.02.2021

25 лютого  о 17.00 в УНІАН  відбудеться офіційна презентація повного видання у 14-ти томах творів Лесі Українки.

Організатор: Міністерство культури та інформаційної політики України. 

Учасники: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики України; Оксана Забужко - письменниця; Віра Агеєва – літературознавиця, доктор філологічних наук; Олександра Коваль - директорка Українського інституту книги;  Анатолій Цьось - ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки;  Юрій Громик - проректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; Ірина Констанкевич – народний депутат України. 

Коротко. Презентація 14-томника стане центральною змістовною подією ювілейного року Лесі Українки, до якої Україна йшла 50 років. Оскільки попереднє «повне» видання було цензурованим і складає 12 томів. Натомість пропоноване 14-томне видання суттєво відрізняється від попередніх п’яти спроб оприлюднити зібрані твори Лариси Косач-Квітки. Принципова відмінність видання — це максимальна увага до рукописів Лесі Українки, зокрема до чернеток, які відкривають завісу над таємницями творчого процесу. 

Над зібранням працювали провідні науковці Волинського національного університету імені Лесі Українки та інших навчальних і наукових інституцій України. Всі тексти подано з врахуванням авторського правопису. Фахівці працювали над тим, щоб усунути заангажованість у тлумаченні образів та сюжетів, характерну для видань радянського періоду.

Акредитація представників ЗМІ на захід за посиланням:  bitly.su/KVHqxgg Звертаємо увагу, що без підтвердження з боку організаторів, акредитація недійсна.

Додаткова інформація та коментарі за тел.:  098 699 82 65 (Пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України). 

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Місце проведення : вул.Хрещатик, 4, конференц-зал.

Увага! Онлайн-трансляція розпочнеться о  17.00, 25 лютого, і буде доступна за посиланнями:

Сайт: https://www.unian.ua/static/press/live,

Youtube-канал  УНІАН:   https://www.youtube.com/unian

 Питання також можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net (з темою листа «Питання на прес-конференцію  25.02 о 17.00»)