Презентація креативної інклюзивної книги із застосуванням універсального дизайну «Торкнутися слова. Це можливо!», яка надрукована шрифтом Брайля та плоско друкованим збільшеним кеглем.

12:00, 24.09.2020

24 вересня о 12.00 в  УНІАН  відбудеться  презентація креативної інклюзивної книги із застосуванням універсального дизайну «Торкнутися слова. Це можливо!», яка надрукована шрифтом Брайля та плоско друкованим збільшеним кеглем.

Проєкт «Торкнутися слова. Це можливо!» реалізований Всеукраїнською громадською організацією людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

В книзі представлено авторів Рівненщини і України, які мають інвалідність різних нозологій, з метою поліпшення сприйняття громадськістю, подолання стереотипів та стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного мистецтва. Дана книга виконує роль культурного мосту для отримання тих можливостей, які були малодоступні для людей з інвалідністю.

Проєкт полягає в тому, що твори авторів з інвалідністю доступні для Всіх, бо одна книга видається у багатьох форматах (плоско друкований збільшений кегль, шрифт Брайля, аудіоформат МР3, формат DAISY). В книзі розміщено QR-код за, яким можна перейти на сайт де викладено дану книгу у текстовому форматі, аудіоформаті MP3 та форматі DAISY для прослуховування і завантаження, також на цій сторінці Ви зможете дізнатися інформацію про проєкт та переглянути буктрейлер (відео про книгу і її авторів з сурдоперекладом та субтитрами англійською мовою). До книги додається флеш накопичувач, на якому записана книга.

Книги будуть поширені безкоштовно по всій території України, в бібліотеки, які обслуговують читачів з порушеннями зору та незрячих, в школи та реабілітаційні центри, які опікуються дітьми з інвалідністю, у обласні універсальні бібліотеки, у обласні інклюзивно-ресурсні центри, також авторам даного видання. 

Учасники презентації:  Ніна Асєєва, член команди проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!»; Генадій Євсев’єв, президент ВГО «Генерація успішної дії»; Олеся Перепеченко, виконавча директорка ГС «Сучасний погляд»; Олексій Казанцев, керівник Продакшн студії «Індюк рекордс»; Валентина Люліч, письменниця, читець, членкиня НСПУ.

Телефон (044) 498 07 64 (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Увага! Онлайн-трансляція розпочнеться о 12.00, у четвер, 24 вересня, і буде доступна за посиланнями: https://www.unian.ua/static/press/live. Питання можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net (з темою листа "Питання на презентацію 24.09 о 12.00").