«Стан автотранспортної галузі України на грані економічного краху. Які термінові рішення повинна прийняти влада?»

11:00, 14.09.2020

14 вересня об 11.00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Стан автотранспортної галузі України на грані економічного краху. Які термінові рішення повинна прийняти влада?».

Спікери: Голова Федерації роботодавців транспорту України, Орест Климпуш; Президент Асоціації міжнародних перевізників України, Леонід Костюченко;  Голова професійної спілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Володимир Вакуленко; представник Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні Віктор Гербеда; голова Профспілки таксистів України Василь Попик; Перший віце-президент ГО «Український транспортний союз» Володимир Балін; голова ГО «Українська таксомоторна асоціація» Андрій Антонюк.

Коротко про ситуацію.  Галузь автомобільних пасажирських перевезень роками накопичувала невирішені проблемні питання, а органи влади, що мали нормативно забезпечувати її діяльність, не приймали необхідних змін до автотранспортного законодавства. Діюча влада також не вирішує проблеми галузі. Жодна з вимог Страйкового комітету АСМАП України, що були озвучені та передані представникам влади під час проведення попереджувальної акції у лютому цього року  - не вирішені.

Під час прес-конференції будуть обговорені наступні питання: про необхідність отримання додаткових квот дозволів на здійснення закордонних перевезень; про боротьбу з нелегальними перевезеннями; про стан професійної компетентності водіїв для зниження аварійності на автомобільних дорогах; про законодавче забезпечення підприємницької і професійної діяльності в автомобільній галузі та інші.

Крім того, буде анонсовано проведення  Всеукраїнського  Форуму автомобілістів у жовтні 2020 року та оголошено про основні вимоги до влади, щоб унеможливити  зупинку всього автомобільного транспорту України.

Додаткові питання :  тел. 063-977-37-56   (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал).

Увага! Онлайн-трансляція розпочнеться 14 вересня об 11.00  і буде доступна за посиланням: https://www.unian.ua/static/press/live

Питання для спікерів можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net  (з темою листа "Питання на пресконференцію  14.09.20 об 11.00").