Референдум від президента: чого очікувати від законопроекту

14:00, 11.06.2020

11 червня о 14-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Референдум від президента: чого очікувати від законопроекту», під час якої українські та міжнародні експерти прокоментують основні положення проекту Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», поданого президентом України 9 червня 2020 року як невідкладний.

У 2018 році попередній закон про всеукраїнський референдум Конституційний Суд України визнав неконституційним, а нового закону ухвалено не було. Відповідно, з того часу українці не могли реалізувати своє конституційне право на участь у референдумі. Після початку роботи Парламенту нового скликання у Верховній Раді України було створено робочу групу, яка розробила проект закону про всеукраїнський референдум, внесеного президентом 9 червня під назвою «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Питання: історія питання: як законодавчо врегульовувалося питання референдуму в Україні; основні положення законопроєкту «Про народовладдя через всеукраїнський референдум»;  висновок Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) щодо цього законопроекту; чого варто очікувати після ухвалення законопроекту?

Учасники:  

Юлія Кириченко – співголова Ради Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ; керівниця проєктів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ;

Ігор Коліушко – голова правління Центру політико-правових реформ;

Денис Ковриженко – експерт з питань виборів та референдумів;

Ольга Айвазовська – голова правління Громадянської мережі ОПОРА. 

Захід організований Центром політико-правових реформ за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та британської допомоги від уряду Великої Британії у партнерстві з Громадянською мережею ОПОРА та Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належать учасникам заходу і не обов’язково відображають погляди IFES, USAID, урядів США або Великої Британії 

Потрібна акредитація. Телефон: 066-335-82-83, doboni@pravo.org.ua.

Увага! Онлайн-трансляція заходу буде доступна за посиланням: https://www.unian.ua/static/press/live

Питання можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net (тема: «Питання на прес-конференцію 11.06 о 14:00), а також за телефоном прес-центру УНІАН (044) 498 07 64. 

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

Адреса: вул.Хрещатик, 4, пресцентр