Робота оздоровчої галузі в умовах протиепідемічної безпеки та значення санаторно-курортного сезону 2020 для українців

12:00, 22.05.2020

22 травня о 12.00 в УНІАН відбудеться пресконференція на тему: «Робота оздоровчої галузі в умовах протиепідемічної безпеки та значення санаторно-курортного сезону 2020 для українців».

На початку червня, у відповідності до урядового плану виходу з карантину, мають зняти обмеження з санаторно-оздоровчих та реабілітаційних закладів. Робота мережі клінічних санаторіїв Федерації профспілок України - в багатьох випадках єдина можливість вчасно пройти реабілітацію тим, для кого вона життєво необхідна, та 5 тис. працівників, які чекають на змогу повернутися на робочі місця. Але початок санаторно-курортного сезону 2020 року потребує особливої уваги до безпеки відвідувачів і його початок залежить від рівня захворюваності, розробки спеціальних норм протиепідемічної безпеки, погоджених з МОЗ, правил поведінки персоналу, правил організації розміщення, харчування і лікування відвідувачів та суворий контроль за їх виконанням.

На прес-конференції будуть обговорені питання режиму роботи санаторіїв в умовах виходу з карантину, норми протиепідемічної безпеки, стратегічне значення санаторно-курортного сезону 2020 та вплив карантину на галузь в цілому.

Також в рамках заходу будуть представлені пристрої для температурного скринінгу («рамка-тепловізор») та дезинфекції приміщень для запобігання розповсюдження вірусів («озонатор») і буде продемонстрована їхня робота.

Учасники пресконференції:

Володимир Саєнко, голова Наглядової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», заступник голови Федерації профспілок України;

Сергій Комісаренко, голова комісії з біобезпеки при РНБО України;

Наталя Бутенко, медичний директор ПрАТ «Миргородкурорт».

Трансляція заходу буде доступна за посиланнями:  https://www.unian.ua/static/press/live

Питання можна надіслати на ел. пошту: presszal@unian.net (з темою листа «Питання на прес-конференцію 22.05 о 12.00), а також за телефоном прес-центру УНІАН (044) 498 07 64.

Адреса: прес-центр УНІАН, вул. Хрещатик, 4.