Президент групи компаній «Інтернет Інвест» має намір відкрити бізнес-інкубатор для розвитку військових технологій в Україні

Київ. 21 жовтня. УНІАН. Президент групи компаній «Інтернет Інвест» Олександр Ольшанський разом з партнерами має намір відкрити в Україні бізнес-інкубатор для інвестування та підтримки стартап-проектів у сфері військових і розвідувальних технологій.

«Ми вирішили відкрити в Україні новий бізнес-інкубатор, який спеціалізується на стартапах, у яких є перспектива застосування у військовій, розвідувальної та інших сферах», - сказав Ольшанський на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, спочатку організація планує залучити транш на кілька мільйонів доларів, які будуть вкладені в розвиток і підтримку стартапів. При цьому бізнес-інкубатор має намір інвестувати в кожен проект від 50 до 500 тис. дол., що дасть змогу одержати організації частку в стартапі.

Ольшанський повідомив, що інкубатор насамперед розглядатиме проекти, які займаються розробками технологій з обробки та пошуку інформації, обробки зображень, моніторингу громадських місць, а також стартапи, які розробляють безпілотники, симулятори та системи спостереження за місцевістю.

«Ми робимо ставку на технології, які мають військову перспективу», - зазначив підприємець.

Ольшанський додав, що попередньо до нього вже зверталося кілька українських стартапів, які мали схожі розробки.

«Для початку ми хочемо взяти 3-4 українські команди», - сказав він.

Водночас Ольшанський повідомив, що для підтримки стартапів інкубатор залучатиме експертів, які раніше мали досвід у військових структурах і розробці військових технологій.

«Ми хочемо зібрати досвід людей, чия трудова діяльність почалася у 80-х. Це як експертна база. А як базу ідей і розробників ми хочемо отримати молоді кадри. Ось такий симбіоз», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Росією українського Криму, якій передувала військова окупація півострова і нелегітимний референдум про вихід Криму з України, Росія не облишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні. З квітня на території Луганської та Донецької областей орудують озброєні бойовики, фінансовані РФ. Україна веде антитерористичну операцію на сході країни.

У 2014 році уряд має намір виділити з резервного фонду силовим структурам Міністерства оборони на виконання завдань з оборони країни 11,7 млрд грн.

Міністерство оборони України розраховує до кінця 2014 року закупити і передати українській армії 145 одиниць новітньої військової техніки, включаючи літаки і вертольоти.