Київ. 14 жовтня. УНІАН. Всеукраїнське політичне об'єднання «Україна - єдина країна» заявляє про недобросовісне використанні деякими партіями бренду «Єдина країна».

Про це юрист, №7 у виборчому списку ВПО «Україна - єдина країна» Артем Шамрай заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Шамрай повідомив, що на сьогодні партія «Україна - єдина країна» стала одноосібним користувачем цього бренду, права на який партії передав доктор історичних наук, член ВПО Данило Яневський.

Відео дня

«Яневський передав права за ліцензійною угодою для партії, і це служить вже на благо народу», - сказав Шамрай.

Водночас він повідомив, що Центральна виборча комісія зареєструвала партію зі схожою назвою для участі в позачергових парламентських виборах.

«Якщо ми говоримо про «однойменну партію», там є 25 або 27 осіб, які були підібрані під ідею. Перший номер також звати Максим. При цьому реальних дій для досягнення принципів, закладених у програму партії, зроблено не було», - сказав Шамрай.

Він повідомив, що вживаються дії щодо заборони використання бренду «Єдина країна». За словами Шамрая, вже розроблено «досить великий комплекс юридичних дій щодо захисту використання бренду».

«На жаль, принцип «загрібання жару чужими руками» у нас в країні працює, і багато політиків цим користуються. Ми не хочемо переходити на особистості, щоб дотриматися чесності і прозорості передвиборної кампанії, незважаючи на те, що вона відбувається в момент окупації, нехтування принципами моралі, не кажучи вже про закони, які зневажаються вздовж і впоперек», - додав Шамрай.

«Основна теза - це заборона недобросовісного використання торгового знака «Єдина країна». Я впевнений, що найближчим часом, дасть Бог, до виборів, ми переможемо всю бюрократичну систему при відновлення своїх прав і відновимо справедливість», - сказав Шамрай.

Як повідомляв УНІАН, ЦВК для участі в дострокових парламентських виборах зареєструвала ВПО «Україна - єдина країна», першим номером у виборчому списку цієї партії йде Максим Музика. Також ЦВК зареєструвала політичну партію «Єдина країна» з першим номером у списку Максимом Вересом.

Фото новини з прес-конференції:http://photo.unian.net/ukr/themes/51875