Київ. 2 жовтня. УНІАН. Бійці 11-го батальйону територіальної оборони “Київська Русь” Київської області закликають владу не допустити іловайської трагедії в місті Дебальцеве Донецької області.

Про це вони сказали сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

“В ситуації з Дебальцеве може повторитися другий Іловайськ”, - сказав керівник самооборони Київської області Володимир Давидюк.

Відео дня

В свою чергу командир взводу розвідки батальйону “Київська Русь” Ігор Руль відзначив, що ймовірність повторення ситуації з Іловайськом досить велика.

“Зараз Дебальцеве - це стратегічний пункт, але він дійсно перебуває в напівкільці. При тому, що постачання (необхідного озброєння) там можливе тільки по одній трасі з напівзруйнованим мостом”, - зазначив Руль.

Разом з тим він повідомив, що бойові дії ведуться на відстані трьох кілометрів від цієї дороги.

Також він зазначив, що в район Дебальцеве стягнуті професійні російські війська, які мають великий досвід ведення бойових дій.

Він повідомив, що під містом зараз знаходяться 27 танків супротивника.

Окрім того, він відзначив, що в таких містах, як Горлівка та Єнакієве Донецької області знаходиться угруповання з важкою технікою, яке налічує орієнтовно 5 тис. російських військ.

За його даними, супротивник має намір знову захопити Лисичанськ Луганської області.

“Треба вирівнювати лінію фронту. Тому що зараз почнеться негода, а ось та техніка, яку ми маємо… вона не пройде, якщо трасу розбомбити. Вона не пройде по багнюці. Там чорноземи, як в Запорізькій області”, - додав він.

Крім того, прес-секретар самооборони в Київській області Ігор Постановський розкритикував українську владу за те, що не проводяться ніякі реформи для запобігання повторення Іловайської трагедії, а також не проводяться реформи з метою забезпечення безпеки України та територіальної цілісності.

“Ми не бачимо, що сьогодні щось проводиться для того, щоб уникнути повторення тих подій”, - сказав він.

Бійці батальйону “Київська Русь” також наголосили на тому, що українські батальйони повинні бути належним чином забезпечені необхідною технікою та військовим спорядженням.