Київ. 23 вересня, УНІАН. Народний депутат України Віталій Грушевський (група «За мир і стабільність») вважає, що сьогодні його побили невідомі особи за критичні виступи проти колишніх можновладців.

На прес-конференції в агентстві УНІАН Грушевський повідомив, що сьогодні о 9.45 біля комітетів Верховної Ради України його побили невідомі особи. За його словами, до нього по інтерв’ю звернулися нібито журналісти «Гром-ТВ», які весь час просили провести запис розмови на вулиці. Водночас він має сумнів, чи це справді були журналісти, оскільки документи не перевіряв. «Ця людина прийшла і одразу в мене виник сумнів щодо професійності і фаховості цієї людини, тому що вона була в курточці з пітона. А може собі журналіст дозволити курточку з пітона за 5 чи за 10 тисяч доларів? Я думаю, що ні», - зазначив Грушевський.

За його словами, ті, хто представилися журналістами, наполягали на розмові тільки російською мовою, але депутат відмовився і відповідав українською. Він додав, що спочатку інтерв’ю було в холі готелю «Національний», там його розпитували про поїздку ряду народних депутатів з групи «За мир та стабільність» до Державної думи Росії. Грушевський наголосив, що метою поїздки цієї групи було, зокрема, й ініціювання перед російськими парламентаріями питання щодо «повернення очільників колишньої влади - Арбузова, Клименка, Курченка та інших посадових осіб в Україну, бо, відповідно до інформації правоохоронних органів, є підтверджені факти фінансування ними дестабілізації на сході України». Грушевський зазначив, що журналіст і далі журналіст пропонував йому вийти на вулицю для «картинки». За його словами, після того, як вони вийшли на вулицю і пішли до комітетів Верховної Ради України, де продовжувалося інтерв’ю, «з’явилися 8-10 чоловіків, агресивно налаштованих, і почали мене ображати», «вони мене схопити» і при цьому ушкодили коліно. На прохання журналістів Грушевський продемонстрував забите коліно.

Відео дня

Говорячи про можливі мотиви побиття, Грушевський зазначив, що «сьогодні, коли я говорю про те, що не можна допустити реінкарнації режиму Януковича, потрібно повернути Клименка, Арбузова та інших, оскільки, згідно з інформацією правоохоронних органів, вони крали з українського бюджету, і, як підтвердження, - після інтерв’ю на мене було скоєно напад».

Відповідаючи на запитання журналістів щодо неодноразової критики на адресу оголошеного в розшук харківського бізнесмена Сергія Курченка, Грушевський відповів: «Ще і тоді, коли був при владі Янукович, я говорив, що хочу, щоб ця людина прийшла у Верховну Раду і розповіла, як можна таким магічним способом заробити такі кошти. Якщо він заробив такі кошти, то ця людина, мабуть, повинна передати цю формулу успіху кожному українцю». При цьому наголосив, що Курченко, Клименко і Арбузов мають відповісти, куди поділися гроші з державного бюджету України.

Грушевський вважає, що його побиття - «спланована акція», під час якої «журналісти працювали разом з тими людьми, що мене били». За його словами, журналісти не брали участі в побитті, а «стояли поруч і знімали».

Грушевський наголосив, що не звертатиметься до правоохоронних органів. «Я розумію, що в цих молодих хлопців є патріотичний дух, але ними маніпулюють замовники. Тому, за що вони повинні страждати?», - зазначив він про тих, хто його бив.

Грушевський також повідомив, що поки що не звертався до медиків, але не виключив, що він це сьогодні зробить. «Я зараз, мабуть, поїду до медиків, тому що не можу ногу зігнути, але я колишній спортсмен і я знаю, коли кості ламаються, тому розумію, що там не перелом, а серйозний забій», - сказав депутат.