Київ. 22 вересня,УНІАН. Ініціативна група розробила інноваційний проект «Нова Україна».

Як зазначив на прес-конференції в УНІАН співавтор проекту «Нова Україна» Вільям Корнійчук, події, що відбуваються останнім часом в Україні і у світі, свідчать про те, що «країна опинилася в епіцентрі планетарної кризи».

На його переконання, потрібні невідкладні дієві заходи стосовно виведення суспільства і держави з цього стану.

Відео дня

За словами Корнійчука, даний проект передбачає розробку підходу «щодо прориву України у світові провідники» за допомогою «Єдиної національної громадянської платформи України», яка повинна об`єднати міжнародні та вітчизняні громадські організації, рухи з метою організувати творчі сили нації і мобілізувати їх на примноження потенціалу розвитку суспільства і держави. « Це – інноваційно-трансформаційне завдання, розв`язання якого під силу тільки національно свідомій, патріотично налаштованій та професійно-компетентній нації, працюючій на межі крайніх духовних і фізичних людських можливостей», - сказав на прес-конференції Корнійчук.

«Світ занурився у планетарну кризу, а Україна в силу незалежних від неї причин опинилася епіцентрі цієї кризи і наші сусіди скористалися цим і загострили цю кризу силовими діями. Це було зроблено для того, щоб відволікти суспільну свідомість від тих проблем, які існують у «потенційних неприятелів нашої незалежності», тобто Росії, загострити кризу і тим часом перевести світ у стан страху»,- сказав Корнійчук. За його словами, у зв’язку з чим весь світ постав перед серйозним вибором: яким чином подолати «явно виражену загострену планетарну кризу в епіцентрі з Україною».

Корнійчук зазначив, що у нинішніх умовах перед Україною постає завдання «не продовжувати військові дії, не перемир’я спасає, а лише прорив України на світовий рівень цивілізаційного розвитку». «Це якісно нове бачення мирного шляху виходу із кризової ситуації, в якій опинилася Україна», - додав Корнійчук.