Київ. 19 вересня. УНІАН. 20 вересня в столичному Деснянському парку на Троєщині відбудеться Всеукраїнська благодійна акція “Всенародний День батька”, що буде проходити за ініціативою Міжнародної громадської організації „Міжнародний Центр Батьківства”.

Про це повідомив президент Міжнародної громадської організації “Міжнародний центр батьківства” Олександр Марченко на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, організатори акції розраховують, що на свято прийдуть близько 3 тисяч людей. В ході цієї акції планується зібрати кошти на підтримку військових в зоні АТО.

Відео дня

Також Марченко зазначив, що “впровадження в Україні святкування всенародного Дня батька на національному рівні сприятиме популяризації важливості ролі чоловіка як батька в сім'ї та сімейних цінностей в суспільстві”.

Співорганізатор заходу Міжнародний благодійний фонд «Варнава».

Метою Всеукраїнської благодійної акції „Всенародний День Батька” є впровадження святкування Всенародного Дня Батька на національному рівні. Організація, підготовка та реалізація святкових заходів в обласних центрах України. До участі в акції на партнерських та меценатських умовах в Києві, Львові, Луцьку, Черкасах, Сумах, Дніпропетровську  долучились зацікавлені державні, громадські, релігійні організації та представники ділових кіл. Акція проходить в рамках громадської ініціативи „День Батька”.

Нагадаємо, що 18 вересня 2009 р. за ініціативою „Міжнародного Центру Батьківства” від імені учасників І-го Всеукраїнського громадського форуму представників громадських та релігійних організацій, Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства проголосив третю неділю вересня всенародним Днем Батька в Україні. Метою введення цього дня в суспільне життя є підтримка чоловіків, які віддані своїй родині; формування вірного світогляду щодо життєвої сутності чоловіка як батька та пропуляризації моделі доброго батька на національному рівні, а також залучення чоловіків до активного батьківства.