Київ. 5 вересня. УНІАН. Підприємець Михайло Чурило за власні кошти закупив необхідні медикаменти на суму понад 500 тис. євро для бійців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

«Я як патріот України не міг просто стояти осторонь і стежити за подіями, які відбуваються на сході. У мене багато знайомих там, які телефонують і розповідають про ситуацію, про брак тих чи інших засобів для виконання своїх завдань. Тому я вирішив,  наскільки можу,  допомогти нашій українській армії», - сказав Чурило на прес-конференції в УНІАН.

Підприємець зазначив, що для того, аби надавати найбільш ефективну допомогу бійцям, він попросив приєднатися до акції організацію «Волонтерська сотня» і українську юридичну групу "Оптима", яка допомагала в закупівлі медикаментів та документальному оформленні вантажу.

Відео дня

«Ми довго думали, як надати цю допомогу. Ми вибрали найкращі волонтерські організації, вибрали список товарів, які необхідні для надання першочергової медичної допомоги для врятування життя людини», - сказав Чурило.

За словами керівного партнера ТОВ "Українська юридична група "Оптима" Надії Петрученко, складно підрахувати, скільки саме наборів було закуплено, оскільки кількість коштів вимірюється ящиками.

«Ми переконані в одному: цих медичних препаратів вистачить тисячам хворих, яким можна допомогти», - сказала Петрученко, додавши, що всі медикаменти високої якості було закуплено в Європі.

За словами Петрученко, на 500 тис. євро було закуплено медичних засобів, необхідних для оперативного хірургічного втручання, комбіновані набори для пацієнта, до яких входять шприци, ножиці, вата, простирадла, скальпелі та інші засоби, а також набори для перев'язувальних операцій.

«Це саме ті набори, яких потребують лікарі для оперативного хірургічного втручання. Це ті набори, які не потрібно довго стерилізувати, які можна використовувати і брати нові для використання», - пояснила Петрученко.

Заступник директора медичного департаменту Міністерства оборони України Олег Ляшенко подякував підприємця від імені міністерства і бійців АТО за допомогу і запевнив, що медичні засоби найближчим часом будуть передані нашим військовим.

«Це великий внесок. Ми роздамо їх для наших військових у польових шпиталях, для нашого головного військового клінічного центру, а також для медичних служб батальйонів територіальної оборони або військових частин, які виконують завдання», - сказав Ляшенко.

Виконавчий директор громадської платформи «Волонтерська сотня» Наталія Воронкова наголосила, що волонтери будуть стежити за передачею медичних засобів, а також відстежувати потреби військових і шукати можливостей для закупівлі ліків і медичних засобів.

«Ми будемо дізнаватися про потреби всіх військових госпіталів, щоб розуміти, що в першу чергу потрібно там, на сході, на передовій, як для медиків у батальйонах, так і в мобільних госпіталях. Я думаю, що це дуже полегшить роботу лікарям, які потребують допомоги», - сказала Воронкова.

Підприємець Чурило, який закупив медикаменти за власні кошти. зазначив, що він не збирається зупинятися на одній акції, а намагатиметься залучати більше людей для надання допомоги українській армії.

«Будемо сподіватися, що далі я не сам буду це робити. Ми залучатимемо інших людей. Сподіваюся, багато хто підтримає нашу ініціативу», - сказав Чурило.

Відразу після прес-конференції медикаменти, куплені для поранених бійців АТО, будуть передані волонтерам та розподілені по Україні під контролем  МО України.

Як повідомляв УНІАН, після проведення незаконного референдуму в Криму та анексії півострова Росією з квітня на території Луганської та Донецької областей орудують озброєні бойовики, фінансовані Росією. Україна проводить антитерористичну операцію, звільняючи населені пункти на сході країни.

За даними РНБО, загалом з початку АТО на сході України загинуло 846 і дістали поранення 3072 українські військовослужбовці.

Всі фото новини по темі:    http://photo.unian.net/ukr/themes/50952 , http://photo.unian.net/ukr/themes/50957

Відеозапис прес-конференції:https://www.unian.net/multimedia/video-1/1949-medikamentyi-na-summu-bolee-500-tyis-evro-budut-peredanyi-volonteram-dlya-ranenyih-boytsov-ato.html