Київ. 4 вересня. УНІАН. Політику президента України Петра Порошенка, спрямовану на врегулювання ситуації на сході країни, як сильну оцінюють 38% опитаних, як слабку - 41%.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією GfK Ukraine і представлені на прес-конференції в УНІАН заступником директора GfK Ukraine Глібом Вишлінським.

Згідно з даними опитування, 13% респондентів вважає політику президента сильною, 25% - радше сильною, водночас 18% характеризують політику президента як слабку, 23% вважають її слабкою, 21% - важко відповісти.

Відео дня

Нинішній економічний стан в Україні оцінюють як добрий 1% опитаних, менше ніж 1% - як дуже добрий, 10% - як посередній, 32% - як поганий і 56% - як дуже поганий.

Політичну ситуацію в Україні 70% громадян вважають нестабільною, 18% - радше нестабільною, 7% обрали варіант відповіді «наскільки стабільна, настільки й нестабільна», менш як 3% вважають політичну ситуацію стабільною.

Опитування проводилося на замовлення фонду «Відкрита політика» 14-25 серпня, всього опитано 2 тис. респондентів, максимальний розмір похибки 2,2%. Вибірка репрезентативна населенню України, крім АРК. Опитування проводилося також в Донецькій і Луганській областях, крім територій, які є непідконтрольними українській влад