Київ. 21 серпня. УНІАН. Організатори найбільшого ралі України Yalta Rally, яке проходило щорічно у вересні в Ялті, ухвалили рішення цього року відмінити проведення автоперегонів через бойові дії на сході країни.

Про це засновник ралі і почесний президент групи компаній «Орлан-транс» Євген Червоненко повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«10-а ювілейна Yalta Rally 2014 цього року не проводитиметься. Відповідне послання було направлене до FIA (Міжнародної автомобільної федерації - УНІАН)», - сказав він.

Відео дня

Червоненко нагадав, що раніше було прийнято рішення перенести місце проведення змагань цього року до західної України у зв'язку з анексією Криму, але через триваючу антитерористичну операцію на сході країни було вирішено відмінити проведення ралі цього року.

«На тлі подій на сході це було б неправильно, тому я ухвалив рішення перенести перегони», - повідомив він.

За словами Червоненка, заощаджені від проведення автоперегонів кошти організатор Yalta Rally компанія Chervonenko Racing направить на модернізацію системи логістики під час надзвичайних ситуацій і у разі виникнення гуманітарних катастроф.

«Кошти, які акумулювала компанія Chervonenko Racing на проведення Yalta Rally, буде повністю передано на логістичні потреби й перевезення в зону АТО», - сказав Червоненко.

Він також повідомив, що група компаній «Орлан-транс» зараз працює над системою управління транспортом на основі супутникових технологій при відправці зібраних волонтерами вантажів українським військовослужбовцям і громадянам на сході України.

«Ми вже безкоштовно передали Міністерству оборони найсучаснішу в Європі систему управління транспортом з використанням космічних технологій, супутників і GPS», - сказав Червоненко, додавши, що до ініціативи «Орлан-транс» зі створення нової системи логістики при усуненні наслідків надзвичайних ситуацій також приєдналися інші логістичні компанії України.

Довідка УНІАН. Автоперегони Yalta Rally – найбільше в Україні змагання з автомобільного ралі. Перегони проводяться з 1986 року з перервами до цього часу. У 2005 році змагання було відроджено після тривалої перерви за ініціативою Червоненка.

Наприкінці 2010 року перегони вперше було включено в календар міжнародних змагань з авторалі Intercontinental Rally Challenge.

Змагання є перегонами на Кубок президента України, етапом Кубка Європи.

Больше всего участников (84 экипажа) стартовало в Yalta Rally 2011 года, меньше всего (37 экипажей) – в 2005 году.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/50509

Відео-запис прес-конференції: https://www.unian.net/multimedia/video/1617-ofitsialnaya-press-konferentsiya-osnovatelya-yalta-rally-e-chervonenko-perspektivyi-yalta-rally-v-ukraine.html