Київ. 20 серпня. УНІАН. Представники громадської організації "Євромайдан-Дніпро" просять генерального прокурора України Віталія Ярему звільнити з посади прокурора Дніпропетровської області Романа Федика за бездіяльність.

Відповідну заяву сьогодні на прес-конференції в УНІАН від імені активістів організації озвучив начальник її штабу Ігор Руденко.

За його словами, у липні цього року "Євромайдан-Дніпро" вже звертався із заявою щодо дій Федика до компетентних органів і генпрокурора зокрема.

Відео дня

У ній, як зазначив Руденко, було викладено низку фактів щодо не реагування обласною прокуратурою на злочини, які були скоєні у 2013 та у 2014 роках проти мирних демонстрантів у Дніпропетровську. При цьому Руденко наголосив, що у березні цього року під час зустрічі з активістами "Євромайдан-Дніпро" Федик запевняв, що всі факти будуть розслідувані, а кримінальні провадження будуть передані до суду, але цього зроблено не було. За словами Руденка, після звернення до Генпрокуратури у Дніпропетровськ з Києва виїжджала група правоохоронців, яка опитала активістів місцевого Євромайдану, інших осіб, проте, цим все і обмежилося.

"Ми просимо тільки одного від пана Яреми: будь-ласка, приберіть з нашої області такого прокурора. Він нам не потрібен. Він працює проти інтересів жителів нашої області", - сказав Руденко.

Він також зауважив, що наразі активісти та представники місцевого бізнесу готують ще одну заяву, яка буде підкріплена іншими фактами та доказами злочинної бездіяльності керівництва прокуратури Дніпропетровщини. "Фактів достатньо, щоб відкрити кримінальне провадження, і фактів достатньо, щоб витребувати пана Федика з нашої області", - запевнив Руденко.