Київ. 18 серпня. УНІАН. Профспілка найбільшого в Україні виробника солі – державного підприємства «Артемсіль» (Соледар, Донецька обл.) просить уряд затвердити фінансовий план підприємства на 2014 рік, що дасть можливість фінансувати придбання нового обладнання, а також направляти кошти на соціальні програми.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова первинної профспілкової організації держпідприємства «Артемсіль» Андрій Попов, зазначивши, що підприємство з початку року працює без фінансового плану.

«У нас не підписано фінансовий план – основний фінансовий документ, за яким живе підприємство. Ми не можемо купити обладнання, здійснювати соціальні програми, які будуть спрямовані на покращення життя наших працівників. Це питання затягується й замовчується», – сказав Попов.

Відео дня

Він зазначив, що профільні міністерства узгодили фінплан підприємства, хоча це був і дуже затягнутий процес, проте необхідно, щоб його підписав голова уряду Арсеній Яценюк.

«Останній підпис за Кабінетом міністрів, і знову затримка», - додав Попов.

Присутній на прес-конференції комерційний директор «Артемсолі» Денис Фоменко підкреслив, що відсутність фінансового плану «Артемсолі» не дає підприємству розвиватися ц погіршує його фінансовий стан. При цьому він припустив, що це може бути вигідно особам, зацікавленим у приватизації підприємства.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Артемсіль" є найбільшим підприємством із видобутку та реалізації кухарської солі на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності підприємства розташовані в Соледарі (Донецька обл.). Підприємство експортує продукцію до 22 країн.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/50446

Відео-запис прес-конференції: https://www.unian.net/multimedia/video/1545-cherez-nedelyu-vsya-ukraina-ostanetsya-bez-soli-komu-eto-vyigodno.html