З 18 по 24 серпня 2014 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відбудеться Національний Сорочинський ярмарок.

Офіційне відкриття  Ярмарку 19 серпня об 11.00.

ТОВ «Сорочинський ярмарок» організовує і проводить цей захід з 1999 року. Керівник проекту «Сорочинський ярмарок», кавалер орденів княгині Ольги ІІІ та ІІ ступенів Світлана Свищева.  Захід з 1999 року завжди проводився винятково на комерційній основі, без жодної копійки з бюджетів усіх рівнів.
Цьогорічний ярмарок буде проходити під гаслом «Україна єдина!». Підготовка до нього уже увійшла в завершальну стадію, все  ще продовжують надходити заявки на участь від підприємств, приватних підприємців, майстрів народних промислів, закладів громадського харчування та розваг.
Всього вже подано понад 900 заявок, що лише на 15% менше, ніж минулого, мирного року.
Організатори заходу усвідомлюють особливий характер подій, що відбуваються на українському Сході, тому значно змінили культурну програму ярмарку, яка стала відповідати вимогам часу. Відмінені нічні дискотеки та феєрверки. У вечірніх концертах візьмуть участь Дзідзьо, Павло Зібров, «Лісапетний батальйон» та Наталія Гордієнко. Також, під час ярмарку, громадські організації будуть збирати кошти для допомоги пораненим чи родинам загиблих під час АТО.
Як зазначають представники ТОВ «Сорочинський ярмарок» : «Ми розуміємо, що сьогодні провести ярмарок на високому рівні – це показати усім, в т.ч. і ворогам, нашу стійкість, єдність і незламність. Це підтвердить наш високий бойовий дух, прагнення до мирного, економічного життя, прагнення «торгувати, а не воювати. На жаль, ми маємо сьогодні бойовий фронт, і він на Сході. А в центрі, у Великих Сорочинцах, в серпні буде фронт економічний, на якому ми будемо перемагати своїми досягненнями в промисловості, в творчості, і, врешті решт, в незламності духу».
Організатори не шкодують ні часу, ні зусиль для того, щоб особливо якісно і на високому рівні підготувати цьогорічний ярмарок. Усвідомлюючи свою громадянську відповідальність, було прийнято  рішення про звільнення від сплати за участь учасників з Донецької та Луганської областей, та про спрямування більшої частини отриманого прибутку на потреби армії.
Але, протягом останнього місяця, поряд з величезним обсягом роботи по підготовці ярмарку, організатори змушені  боротися з деструктивними силами в особі окремих чиновників та депутатів різних рівнів, які прикладають немало зусиль для того, щоб зірвати проведення ярмарку, а, зрештою, і відібрати його.
Організатори ярмарку  Звернулись   до Президента України, до Уряду та до всіх небайдужих українців, щоб за їх підтримки захистити один із символів України – Національний Сорочинський ярмарок від посягань перефарбованих у демократію рейдерів, що завчасно розпочали свою передвиборчу агітацію на скандалах, використовуючи при цьому всесвітньовідомий бренд та ні в чому не повинних людей.
Любов до Національного Сорочинського ярмарку завжди об’єднувала українців. У ці непрості часи, які зараз переживає наша держава, консолідуюча роль ярмарку дуже важлива. А його проведення має не лише згуртувати суспільство, але і показати всьому світові незламність українського духу, палке бажання нашого народу жити в мирі та злагоді.

Відео дня

Запрошуємо всіх до участі у Національному Сорочинському ярмарку - 2014!
Сорочинський ярмарок – територія миру, злагоди і єднання!

ТОВ «Сорочинський ярмарок»
www.yarmarok.in.ua
armarok@rambler.ru
sorochinskiy@yarmarok.in.ua